Esteban Gutiérrez vervangt Kobayashi bij Sauber - Charles Pic naar Caterham

De Mexicaan Esteban Gutiérrez zal in 2013 naast Nico Hülkenberg uitkomen voor het Sauber F1 Team. Kamui Kobayashi mag dus op zoek naar een ander zitje. Ook de Fransman Charles Pic heeft onderdak gevonden, hij verhuist van Marussia naar Caterham en is de eerste teammaat naast Glock bij het team die het langer dan één seizoen uithoudt in de F1, iets wat di Grassi en D'Ambrosio niet lukte.
Na Sergio Perez komt er dus opnieuw een Mexicaan aan de bak bij het Sauber F1 Team. Gutiérrez is een veelbelovend piloot die in 2010 de titel pakte in de GP3 en dit jaar derde werd in het GP2 kampioenschap. Gutiérrez was al twee jaar reserverijder bij Sauber en wordt nu dus gepromoveerd tot vaste rijder naast Hülkenberg. Natuurlijk woog naast zijn talent nog meer zijn nationaliteit door in de keuze als de tweede rijder gezien het Mexicaanse Telmex hoofdsponsor is van het Sauber team. Tegelijkertijd werd aangekondigd dat de Nederlandse Formule Renault 3.5 kampioen Robin Frijns  aangenomen is als test en reserve rijder.

Ook de 22 jarige Charles Pic heeft opnieuw onderdak gevonden in de formule 1. Na een veel belovend maar frustrerend seizoen bij het achterhoede team Marussia verhuist de Fransman volgend jaar naar Caterham. Ook bij deze transfer speelden commerciële belangen een rol, Caterham heeft namelijk een samenwerkingsakkoord aangegaan met Renault voor het produceren van sportwagens onder de naam Alpine. Het Franse merk dat al motorleverancier was van het Caterham F1 team zou zijn steun dan ook opvoeren maar heeft daarvoor meer dan waarschijnlijk  de keuze van een Franse piloot aangeraden.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 23 november 2012 om 17:01


Andere publicaties op Racingworld.be...