Alessandro Zanardi wil in 2016 deelnemen aan de Paralympics in Rio

Jens Marquardt (BMW Motorsport directeur) en Alessandro ZanardiJens Marquardt (BMW Motorsport directeur) en Alessandro Zanardi
Alessandro Zanardi wil, in tegenstelling tot eerdere uitspraken, in 2016 deelnemen aan de Paralympics in Rio de Janiero, zo verklaarde hij aan het Britse Autosport. Zanardi had gezegd dat de Spelen in London dit jaar, waar hij twee gouden medailles en één zilveren plak behaalde, zowel het begin- als eindpunt in zijn Paralympische loopbaan zou betekenen. De voormalig Italiaanse autosportpiloot gaf nu aan te hopen over vier jaar opnieuw competitief voor de dag te komen in de voormalige hoofdstad van Brazilië.
Alessandro Zanardi bij zijn gouden medaillesAlessandro Zanardi bij zijn gouden medailles
Zanardi verbaasde dit jaar enigszins, door tot tweemaal toe het meest begeerde edelmetaal te veroveren op de Paralympics in Londen. De 46-jarige Italiaan gaf begin dit jaar te kennen zich niet te kunnen voorstellen om vier jaar lang in (top)vorm te blijven, maar lijkt nu op dat idee terug te komen. "Paracycling is nog steeds een relatief jonge discipline en in dat opzicht zijn we allemaal pioniers. Ik denk dat ik bij de volgende Spelen in Rio een minder goede atleet zal zijn omdat ik dan ouder zal zijn, maar er zullen nog gebieden genoeg zijn, inclusief op vlak van training, waar ik nog winst kan boeken. Anders gesteld, over vier jaar kan ik waarschijnlijk nog sneller gaan dan in Londen en dat is waarom ik wil geloven dat ik er in Rio de Janeiro zal staan", aldus de sporter die begin deze maand nog achter het stuur van een BMW M3 DTM kroop.

Foto's: BMW AG


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op donderdag 29 november 2012 om 20:58


Andere publicaties op Racingworld.be...