Zanardi neemt het stuur van DTM BMW M3

Alex Zanardi - BMW M3 DTMAlex Zanardi - BMW M3 DTM
Zoals eerder aangekondigd door BMW heeft het Alex Zanardi de kans gegeven om het stuur te nemen van een DTM BMW M3. De test vond donderdag plaats op het circuit van de Nürburgring. De BMW die Zanardi toebedeeld kreeg, werd speciaal aangepast zodat de rijder die beide benen verloor bij een ongeluk op een comfortabele en veilige manier kon sturen.
Alex Zanardi - BMW M3 DTMAlex Zanardi - BMW M3 DTM
Ook toen Zanardi enige jaren geleden nog uitkwam in het WTCC paste BMW al een wagen speciaal aan om te voldoen aan de behoeften van de Italiaan. Ook nu weer werd de DTM wagen aangepast, zo bevond de gashendel zich links op het stuur en werd het rempedaal naar rechts verschoven waar Zanardi het met zijn rechter kunstbeen kan bereiken. Ook de versnellingspook kreeg een push en pull functie om de bediening ervan te vergemakkelijken.

Alex Zanardi - BMW M3 DTMAlex Zanardi - BMW M3 DTM
Zanardi, die deze zomer drie medailles op de paralympics behaalde, legde in allesbehalve ideale weersomstandigheden 32 ronden af op het Eifel circuit. Zijn BMW was voor de gelegenheid in het goud geschilderd met een afbeelding van de drie Olympische medailles op het dak van de wagen. Zanardi was na de test best tevreden, maar twijfelde of dit nu de start betekende van een nieuwe racecarrière in het DTM, daar het niveau van de serie toch misschien te hoog ligt voor de capaciteiten van de Italiaanse rijder. De test van Zanardi paste in het kader van de viering van het 40 jarig bestaan van het BMW Motorsport departement.

Foto's: BMW AG


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op vrijdag 09 november 2012 om 00:10


Andere publicaties op Racingworld.be...