Persbericht: Verdonck naar Astromega

Het is zover, Nico Verdonck rijdt F3000 bij team Astromega. Het meest gereputeerde Belgische team heeft daarmee zijn doel bereikt, in het seizoen 2004 een volledig Belgisch team aan de start brengen in het FIA international F3000 kampioenschap!

Voor Nico een droom die werkelijkheid wordt, na vorig seizoen aan het Belgische kampioenschap Formula renault te hebben deelgenomen met team Astromega was het na lang beraadt de beste optie om F3000 te gaan rijden. Te meer omdat team baas Mikke Van Hool geloofd in de kansen van Nico nadat hij vorig seizoen een zéér goed seizoen reed voor het team en dat hij Mikke reeds in zijn eerste kennismaking met de F3000 te Francorchamps imponeerde door onmiddellijk het goede ritme te vinden en dit bevestigde in Valencia waar hij door griep op donderdag van de piste werd gehouden maar vrijdag toch het karakter toonde en zelfs zéér aanvaardbare tijden realiseerde.

"Nico is meteen de jongste rijder ooit in F3000 maar krijgt de kans om zich rustig te ontplooien en circuitkennis op te doen in voorbereiding van het seizoen 2005 waar hij dan met gelijke wapens zijn kans kan gaan in het nieuwe Formula 2 kampioenschap, de opvolger van de FIA International F3000. Niet tegenstaande zijn de aanpassingssnelheid en de winners mentaliteit twee grote eigenschappen van Nico en zou een uitschieter hier en daar wel tot de mogelijkheden kunnen behoren", aldus Francis Van Hove, manager van Nico Verdonck.

Nico: "Ik ben zeer blij dat het eindelijk rond is en ik wil hierbij team Astromega, Mikke en mijn manager Francis bedanken voor hun goede samenwerking om dit te realiseren. Ik kan bijna niet meer wachten om terug in die schitterende wagen te stappen, afspraak in Imola voor de eerste race van het seizoen."


   Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op maandag 02 februari 2004 om 22:42


Andere publicaties op Racingworld.be...