Baku World Challenge: WRT met vier bolides aan de start

Net als bij het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series, de 24 Hours of Spa, zal WRT bij de seizoensfinale van de FIA GT Series vier exemplaren van de Audi R8 LMS ultra aan de start brengen. De troepen van Vincent Vosse voeren momenteel in de Pro cup zowel de stand bij de rijders als bij de teams aan en willen het startveld in Azerbeidzjan nog ietwat aandikken. De extra wagen zal voor de gelegenheid bemand worden door Audi fabriekspiloot en DTM-rijder Filipe Albuquerque en Grégoire Demoustier, die tot dusver steevast op een McLaren in actie kwam.
Teamchef Vincent Vosse licht de inschrijving toe, “Door een extra wagen in te zetten willen we het belang van het evenement onderschrijven en bijdragen tot het spektakel. Ik ben erg blij Albuquerque en Demoustier erbij te hebben. Filipe kennen we uiteraard al goed want hij racete in het verleden voor ons en is een graag gezien figuur binnen het team. We zijn ook blij Grégoire te mogen verwelkomen. Hij heeft al mooie dingen laten zien in de GT-racerij met andere merken en hij testte al eens bij ons een tijdje geleden. De feedback was toen zeer goed en we bleven in contact. Ik ben tevreden dat er zich nu een opportuniteit heeft voorgedaan waardoor we kunnen samenwerken.”

Voor de duidelijkheid: deze vierde wagen zal geen invloed hebben op het maximaal aantal punten dat WRT kan scoren, gezien per wedstrijd enkel de wagen die de meeste punten pakt zal gebruikt worden in de puntentelling.

Line up Belgian Audi Club Team WRT Baku World Challenge:

#11: Stéphane Ortelli - Laurens Vanthoor
#12: René Rast - Niki Mayr-Melnhof
#13: Edward Sandström - Frank Stippler
# ? : Filipe Albuquerque - Grégoire Demoustier


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op donderdag 17 oktober 2013 om 18:24


Andere publicaties op Racingworld.be...