Hexis Racing zoekt investeerder - sluiting dreigt

Hexis Racing bereidt zich voor om eind dit jaar de boeken dicht te doen. Het succesvolle Franse raceteam dat de naam draagt van de Hexis Group zal nog aantreden in de seizoensafsluiter van de GT Tour te Paul Ricard en wil tot slot nog eenmaal schitteren op de internationale scène met een deelname aan de Baku World Challenge eind november. De oorzaak voor de nakende stopzetting is zoals zo vaak een gebrek aan fondsen. Hoewel er meer dan één sponsor op de wagens pronkt, was het nog steeds de Hexis Group die het leeuwendeel van het budget aanleverde. Het bedrijf dat zich onder meer specialiseert in diverse zelfklevende folies wil voortaan meer middelen kanaliseren richting de internationale uitbreiding van de groep en dus rest er weinig of niets voor Hexis Racing.
De equipe, die in 2001 werd opgericht tot deelname aan het Franse Formule Renault kampioenschap, lanceert echter meteen ook een oproep naar mogelijke geïnteresseerde investeerders om het team over te nemen en zo te laten verder bestaan. Hexis Racing was in zijn beginjaren vooral gekend vanwege de samenwerking met Aston Martin, maar twee seizoenen geleden stapte men over naar McLaren. De keuze voor Britse mechaniek legde Hexis hoegenaamd geen windeiren. Na in 2008 vicekampioen FIA GT3 te worden, scoorde men het jaar daarna de titel bij de teams. Zelfde historie de twee daarop volgende seizoenen, maar dan in het WK GT1 om in 2012 in het eerste jaar in de serie met McLaren opnieuw als vicekampioen te eindigen. Daarnaast leverde het team datzelfde seizoen de MP4-12C eveneens de eerste zege op in de Blancpain Endurance Series.

Vorig jaar won Hexis Racing nog de Baku City Challenge, al was dat onder een andere organisatie en op een andere omloop dan dit jaar. Makowiecki hield toen wijlen Sean Edwards af, terwijl McLaren fabriekspiloot Rob Bell als derde afklopte. Laatsgenoemde zal dit jaar evenwel de Hexis McLaren vervoegen in een poging de troepen van Philippe Dumas nog een laatste zege te schenken. Wie de teamgenoot wordt van de Brit, is nog niet geweten.


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BES
op woensdag 16 oktober 2013 om 18:05


Andere publicaties op Racingworld.be...