Baku World Challenge: Marc VDS met Maxime Martin en Nick Catsburg

Marc VDS Racing is zoals verwacht ingegaan op de uitnodiging van de organisatoren van de Baku World Challenge die het team verdiende met het binnenhalen van de teamstitel in de Blancpain Endurance Series. Net als bij de 24 uren van de Nürburgring zal de equipe uit Gosselies opnieuw de officiële steun van BMW Motorsport genieten, wat wederom een erkenning is van de sterke prestaties van de troepen van Bas Leinders. Piloten van dienst zijn fabrieksrijder Maxime Martin en jong Nederlands talent Nick Catsburg, wiens sterke rijbeurten ook BMW niet zijn ontgaan. Zij zullen de enkele BMW Z4 GT3 in de Marc VDS kleuren de sporen geven op de uitdagende omloop in de straten van Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De combinatie Martin/Catsburg is overigens niet aan zijn proefstuk toe en won twee weken terug bij de eerste kennismaking meteen een felbevochten VLN-wedstrijd op de Nürburgring Nordschleife.


Nick Catsburg, rijder BMW Z4 GT3:
“Ik ben heel blij dat ik met het BMW Sports Trophy Team Marc VDS richting Baku kan trekken. Ik ben er heel trots op dat ik zo nauw met BMW Motorsport kan samenwerken. Dit lijkt me een schitterend evenement, de locatie is in ieder geval fantastisch. Ik vind het ook heel cool dat ik samen met Max kan racen. We hebben dat nog maar één keer samen gedaan, maar dat leverde bij mijn debuut op de Nordschleife wel meteen de zege op. Ik hoop dat we in Baku even goed voor de dag kunnen komen! Vorig jaar presteerde de BMW Z4 GT3 heel sterk in Baku, ik hoop dat dat in 2013 ook het geval zal zijn. Ik wil in ieder geval het team bedanken voor de steun die ze mij dit seizoen hebben gegeven en ook voor de kans om in Baku te kunnen racen.”


Bas Leinders, Team Principal:
“Deze race wordt een fantastisch spektakel en we kijken er al naar uit om nog eens in Azië te kunnen racen, iets wat we sinds onze GT1-dagen niet meer hebben gedaan. Stratencircuits zijn heel opwindend, maar iedere fout wordt er wel onmiddellijk afgestraft. Voor de fans is dat echter smullen. Het is uiteraard schitterend dat we opnieuw de steun van BMW Motorsport mogen genieten, en we zijn er heel trots op dat we na het succes tijdens de 24 Uur van de Nürburgring opnieuw met hen kunnen samenwerken. Ik heb alle vertrouwen in het rijdersduo, zeker na hun zege in de VLN. Ik kijk er al naar uit om deel te kunnen zijn van zo een uniek evenement!”


   Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op dinsdag 08 oktober 2013 om 18:25


Andere publicaties op Racingworld.be...