VLN 8: Eerste zege voor Twin Busch Audi

De Twin Busch Audi R8 LMS ultra GT3 van Marc en Dennis Busch heeft zijn eerste VLN zege behaalt in de DMV-250-Meilen-Rennen. Tijdens de vorige race kwam de tweeling al dicht bij de algemene overwinning maar toen viel hun Audi in de laatste ronde zonder brandstof op het moment dat ze in tweede stelling lagen. De overwinning in VLN 8 is een mooie bekroning voor de stelselmatige progressie doorheen het seizoen van de familie Busch, niet alleen laten ze enkele grote namen achter zich, opvallend is ook dat ze klus klaarden op Kumho rubber. In de slotfase werden ze uitgedaagd door de Black Falcon Mercedes van Marc Basseng en Andreas Simonsen, in de laatste ronde kreeg de SLS echter nog af te rekenen met een lekke band waardoor het winnende team van de 24 uren van de Nürburgring nog terugviel naar de vierde plek (+1:42.727).
Het podium werd vervolledigd door de Frikadelli Racing Porsche (Abbelen/Schmitz/Huisman/Moser) en de H&R Alzen BMW (Alzen/Kentenich/Wlazik) die bij het vallen van de vlag nog volop in strijd waren. Het verschil tussen beide wagens bedroeg aan de meet amper 1.487 seconde. De Falken Motorsports Porsche (Ragginger/ Asch) tikte aan als vijfde, voor de eerste Manthey Porsche, namelijk het Cup exemplaar van een vliegende Christian Menzel. De troepen van Olaf Manthey kenden overigens heel wat pech met ondermeer de opgave voor ‘Der Dicke’ (geel-groene Porsche GT3 RSR) met een kapotte aandrijfas. De Teichmann Racing Cup Porsche van ondermeer Markus Palttala werd elfde algemeen en tweede in de klasse.
 
De pole positie werd gerealiseerd door de intrinsiek snelle maar vaak fragiele Dörr Motorsport McLaren MP4-12C GT3 (8:20.883). Opvallende was ook de vijfde tijd van de Schübert BMW Z4 GTS, een nieuw project van het team uit Oschersleben waarop we komende week nog terugkomen.


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op zaterdag 12 oktober 2013 om 18:14


Andere publicaties op Racingworld.be...