SRT maakt line-ups bekend: Menten-Soulet-Hart en Heylen-Bouchut

Zoals eerder bekend raakte zal SRT tijdens het Spa Racing Festival op 7 en 8 oktober twee Corvettes C5-R inzetten. Jos Menten, Maxime Soulet en David Hart zullen de in het kampioenschap ingeschreven Williams-Corvette met het nummer 1 besturen, terwijl de gastwagen onder het nummer 19 naar Jan Heylen en Christophe Bouchut gaat. De C5-R van dit Frans-Belgische duo start dus in de gastklasse en zal 1180 kilo wegen, "maar dat is ook het enige verschil tussen beide wagens", legt teameigenaar Patrick Selleslagh uit. "Voor het overige zal het publiek twee identieke Corvettes zien, beide in de kleuren van onze huissponsor Williams. De jongens krijgen ook geen teamorders mee, het enige wat zij krijgen is de opdracht om er vol voor te gaan."

"David Hart maakt inderdaad in Spa van het team deel uit, al is het nog iets te vroeg om over een strategie te spreken. Hoe we de wedstrijd aanpakken, wijst zich wel tijdens de verschillende kwalificatiesessies uit en dan bespreken we intern wat de te volgen strategie is", legt Patrick Selleslagh de rijderkeuze uit. "Jeroen Bleekemolen is in laatste instantie weggevallen omdat Jeroen interlandverplichtingen met zijn vaderland heeft. Hij verdedigt de kleuren van Oranje in de A1GP en zoiets mag je eenvoudigweg niet weigeren. Maar we krijgen versterking van een andere snelle Noorderbuur, al is Jos Menten misschien wel de meest Belgische van alle Nederlandse rijders."

Jos zelf is opgetogen over zijn comeback bij SRT: "SRT heeft dit seizoen meermaals haar sterkte bewezen. Een overwinning behoort zeker en vast tot de mogelijkheden, maar de concurrentie is zwaar. Vier wagens komen in aanmerking voor de overwinning, dus we kunnen ervan uitgaan dat het een spannende race zal worden! Maxime, David en ik zullen er alles aan doen om SRT een tweede zege te schenken."

Wie ook van de partij zal zijn, is onze Champ Car-ster Jan Heylen: "Ik ben na onze schitterende zege in de 24 uur van Zolder afgelopen jaar contact met Patrick blijven houden en wilde altijd eens in België racen. Nu kreeg ik de kans om in de Belcar, op Spa-Francorchamps en met SRT een wedstrijd te betwisten en ik kon dat dan ook moeilijk laten liggen. Er was bovendien geen probleem met een eventuele overlapping van mijn activiteiten in de States en last but not least is team vormen met een GT-ster als Christophe Bouchut toch een hele uitdaging. Christophe heeft een onwaarschijnlijk palmares in de GT-racerij opgebouwd en samen zullen wij voor vuurwerk zorgen."

SRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 30 september 2006 om 09:54


Andere publicaties op Racingworld.be...