Vincent Vosse met Luc Alphand Aventures naar de LMS en de 24 Heures du Mans

Vincent Vosse is er opnieuw in geslaagd om een mooi internationaal pakket samen te stellen. Naast zijn deelname aan de Belgian Touring Car Series zal Vosse ook van start gaan in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans. De Waalse piloot had meerdere aanbiedingen, maar koos uiteindelijk voor het Franse Luc Alphand Aventures. Samen met de Fransmannen Sébastien Dumez en Jean-Luc Blanchemain deelt hij een Corvette C5-R.

"Allereerst wil ik Jack Lecomte en zijn team bedanken voor de titel die ik vorig jaar met hun kon behalen. Maar na de goede momenten met hun heb ik gekozen voor een nieuwe uitdaging, en die heb ik gevonden bij het team van Luc Alphand, die vorig jaar ook sterk voor de dag kwamen", aldus Vosse. "Het is een groep met competente en leuke mensen die hard werken. Ze slaan geen enkel detail over, en dat staat me aan. Daarnaast is Alphand een groot sportman, een echte vechter."

Als kers op de taart zal Vincent Vosse ook starten met de Corvette C5-R in de befaamde 24 Heures du Mans: "Het is meer dan een kers op de taart. Het is de taart", vertelt een optimistische Vosse. "Le Mans, dat zal een week vol vreugde worden. De grote samenkomst van de endurance. Het geluk om daar met een sterke équipe te rijden is niet iedereen gegeven."

Voor de 24 Hours of Spa heeft Vosse nog geen keuze gemaakt. De mogelijkheid bestaat dat Luc Alphand afzakt naar België voor de enige etmaalrace van het FIA GT kampioenschap, maar voor Spa blijft Vitaphone Racing het hoofddoel: "Volgens mij heeft Vitaphone Racing de beste kaarten voor deze race van twee maal rond de klok."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in LMS op woensdag 21 maart 2007 om 13:37


Andere publicaties op Racingworld.be...