Zolder: Reacties na de race (deel 1)

Ruben Maes - KS Motorsport (Race 1): "Vooral de laatste ronden waren te gek. In het verkeer reed ik zo naar hem toe en het scheelde weinig of ik had de zege te pakken. En dan was het scenario inderdaad nog anders geweest. Nu verloren we nog enkele punten, wat jammer was en wat onze opdracht voor de laatste race bijna onmogelijk maakt. Maar we geven niet op..."

Werner Moonens - KS Motorsport (Race 2): "Maar een kleine schuiver op het einde van de rit, maakte dat we net achter Steve aankwamen. Ik had graag voor de tweede opeenvolgende maal op het podium geëindigd, dat is uiteraard duidelijk. We worden nu zevende algemeen in het kampioenschap en vijfde S1, voor wagens als de Mazda, de KIA van Wauters of de Jaguar, wat toch wel een degelijk resultaat is."

Fréderique Jonckheere - Qvick Motors: Ronduit schitterend. Ik heb hier met heel het team zo naar toe geleefd en nu staan we er, het is een heerlijk gevoel. Temeer dat ik hier twee schitterende races gereden heb, met onder meer een prachtig en intens gevecht met Tom Coronel in een Seat, ook uit onze klasse. Na de race gaf hij zelf aan dat hij er enorm van genoten had. Dat is toch wel een erg leuk compliment. Bovendien behalen we in de tweede race een vierde plek algemeen, ons beste resultaat ooit en dat in zeer moeilijke omstandigheden. We kunnen niet anders dan bijzonder tevreden zijn met het resultaat van dit weekend en uiteraard ook van het hele seizoen.

Ruben Maes - KS Motorsport (Race 2): "Maar we hadden blijkbaar onze dag niet. Eerste maakte een safety car dat mijn hele voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Ik maakte dan maar een vroege pitstop en gaf het stuur aan Steve over."

Geert Surinx - Surinx Racing: "Ik ben zeer tevreden met deze dubbele overwinning en ook de prestatie van de tweede wagen is super. Het mocht wel eens meezitten na alle ellende van afgelopen seizoen met twee platte wagens. De aankoop van de Honda Civic Type R van Objectif 2:30, waarmee André en Galand vorig seizoen kampioen werden was een goede zaak. Alleen moeten we nu nog wat testwerk doen omdat we over geen afstelgegevens beschikken voor Circuit Zolder. In Francorchamps lag de wagen de vorige wedstrijd perfect op de baan, maar toen kenden we problemen met de remmen. We hebben nu een ganse winter om ons voor te bereiden op volgend seizoen waarin we gaan starten met titelambities. Ook de 10 Hours of Zolder staan nog op het programma met de Type R. Zodoende kunnen we verder zoeken naar een ideale Zolder-afstelling."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in BTCS op dinsdag 27 oktober 2009 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...