Kortnieuws met Strakka Racing, Audi en Peugeot

Strakka Racing schreef afgelopen weekend geschiedenis door als eerste team ooit met een LMP2-bolide een algemene overwinning in de Le Mans Series te boeken. De Strakka HPD was overigens niet de enige LMP2 die hoge ogen gooide; het algemene podium werd vervolledigd door de Quifel-ASM en de OAK Racing Pescarolo #24. Beechdean Mansell was de eerste van de LMP1's; bolides die het duidelijk niet onder de markt hadden op het bochtige tracé van de Hungaroring. In LMGT2 ging de overwinning in deze wedstrijd over 1000km naar de Felbermayr Proton-tandem Lietz-Lieb, terwijl Labre in LMGT1 een overwinning boekte in een nog steeds onderbezette klasse. Het Franse team is overigens wel de eerste die in 2010 een titel achter de naam mag pennen en ook Goueslard/Gardel leggen beslag op de rijderstitel.

De nieuwe ILMC (Intercontinental Le Mans Cup) die recent boven de doopvont werd gehouden zal over enkele weken van start gaan over Het Kanaal. Audi, recent nog overwinnaar tijdens de 24 Heures van Le Mans, maakte vandaag haar line-up bekend. Recordman Tom Kristensen zal samen met ex-F1 rijder Allan McNish de drie manches die dit jaar worden verreden betwisten. Net als zijn Deense en Schotse teammakkers zal ook Dindo Capello aan de start van alle meetings dit jaar staan. In Silverstone krijgt de Italiaan het gezelschap van die andere recordman (24H Nurburgring, 24H Daytona, 12H Sebring en 24H Le Mans) Timo Bernhard. In de manches over de Grote Plas en het Verre Oosten zal Capello bij in de bolide van Kristensen/McNish kruipen. Voor de seizoensfinale in Zhuhai vervoegt ook Romain Dumas de line-up, terwijl Audi voor de manche in Road Atlanta beroep doet op Fässler/Lotterer/Treluyer voor de tweede R15 TDI te bemannen.

Net als zovelen het reeds voordeden, springt ook Peugeot mee op de digitale mobiling kar. Voor alle fans met een iPhone ontwikkelde de Franse constructeur een applicatie die toelaat om alle sportieve prestaties op de voet te volgen. Geïnteresseerden kunnen de applicatie gratis downloaden door even langs de iTunes store te passeren.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op dinsdag 24 augustus 2010 om 15:58


Andere publicaties op Racingworld.be...