Werner Moonens blikt terug op 2010

Dit weekend sloot Werner Moonens zijn BTCS-seizoen af. De ondernemer uit West-Brabant reed in de laatste BTCS-race van het seizoen naar een zevende plek en verzekerde zich van een top-10 in de eindklassering van de Belgian Touring Car Series. Tijd voor een terugblik op het seizoen 2010 met de man die in het tussen seizoen de BMW M3 Silhouette van het Belgische KS Motorsport voor de KIA pro Cee'd van het Britse Chad Racing inruilde.

Werner, ben je tevreden met het seizoen?
"Neen, ik ben helemaal niet tevreden met mijn seizoen. Ik heb afgelopen winter een overstap van BMW naar KIA gemaakt en mikte op een top-3, zoniet een top-5 in het BTCS-kampioenschap en dan voldoet een negende plek niet aan de verwachtingen, helemaal niet zelfs. Maar als je uiteraard er maar in slaagt om 50% van de races uit te rijden, dan kan je niet meer ambiëren. Over het hoe en waarom van die opgaven ga ik niet meer uitwijden, het heeft geen zin om na te trappen, ik heb een keuze gemaakt afgelopen winter en negen maanden later blijkt dat ik niet gelukkig ben met het resultaat, meer heb ik daar niet aan toe te voegen. Het belangrijkste is dat alle partijen hun lessen trekken en de nodige stappen zetten om dergelijke problemen te vermijden."

Wat is voor jou het hoogtepunt en dieptepunt van het seizoen?
"Uiteraard hou ik een goede herinnering over aan de drie podia die ik met mijn diverse teamgenoten in de KIA Pro Cee'd heb behaald. Ik heb zowel in Spa als Zolder op het podium gestaan en dat is een verdienste, maar dat maakt uiteraard het seizoen niet goed. Anderzijds is het wel het bewijs dat het geheel, van team, auto en rijders het potentieel heeft om sterke resultaten neer te zetten. Kijk, het is heel eenvoudig, we hebben 92 punten in 7 races behaald en er waren 13 maal punten te verdelen, reken maar uit waar je komt, met ons gemiddelde over 13 races. Dan finishen we op de derde plek, niet ver achter de Volvo S60... Het dieptepunt van het seizoen was overigens niet de BTCS KIA, maar wel onze opgave met de Chad Porsche 997 GT3 RSR in de 24 Uur van Zolder. We hadden met die schitterende wagen die race kunnen winnen..."

Wat zijn de plannen voor 2011?
"Ik weet niet of ik nog een volledig seizoen rijd, ik opteer misschien wel voor een mix van races, voor eens soort van diversiteit aan wedstrijden en wagens, in diverse nationale en internationale series. Ik wil eerst en vooral goed bezinnen en met mijn sponsors en de diverse teams gaan praten..."

Moonens press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 16 oktober 2010 om 10:20


Andere publicaties op Racingworld.be...