GT1: Ex-toerwagenkampioen Duncan Huisman naast Kuismanen bij Mad Croc

Voormalig Nederlands toerwagen kampioen Duncan Huisman zal voor de drie resterende meetings van het FIA GT1 wereldkampioenschap teamgenoot worden van Pertti Kuismanen op de Mad-Croc Racing Corvette nr. 12. De bolide, gerund door het Belgische SRT, kreeg eerder dit seizoen onder meer voormalig F1-rijder Mika Salo en Corvette-veteraan Oliver Gavin in het racekuipje.

Voor zijn debuut in Navarra, op een ongekend circuit voor hem, wil de Nederlander zich baseren op gegevens van derden. "Het circuit ken ik niet; wat ik gehoord heb is dat het niet veel vloeiende bochten heeft. Anderzijds kijk ik er wel naar uit om deel te nemen in de FIA GT1 kampioenschap met de Mad-Croc Corvette", aldus Huisman.

Specifieke doelstellingen heeft Duncan niet. "Het is de eerste maal dat ik met een GT1 Corvette zal racen. Ik ga mijn uiterste best doen om enkele punten te behalen", sluit de Nederlander af.

Het is voor het eerst dat Duncan Huisman aan de start verschijnt met Pertti Kuismanen als teammakker. In het verleden heeft hij in het toenmalige Belgian GT Championship reeds een duo gevormd met de Fin. Afwachten wat de Nederlander kan presteren tijdens de drie laatste manches in respectievelijk Spanje, Brazilië en Argentinië...


   



Marnik Mouchaers

Van onze redacteur

Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op dinsdag 19 oktober 2010 om 20:23


Andere publicaties op Racingworld.be...