Macau: Race 1: Dubbel Huff/Muller - Chevrolet pakt merkentitel WTCC!

Al bij de start van race 1 gaat het op dit genadeloze circuit meteen fout voor een aantal piloten. Nykjaer, Cauto en Priaulx zijn de slachtoffers waardoor het hele veld direct achter de safety-car moet. Achteraf laat Priaulx weten dat hij zich vragen stelt over de rijstijl van sommige piloten. "Ze konden niet om hem heen bij de start en besloten dan maar mij eruit te rijden", aldus de boze Brit. Na vijf ronden gaat het licht terug op groen en twee bochten verder gaan O'Young en Freddy Barth de muur in, de wagens staan echter niet op de rijlijn en de race kan verder gezet worden.

Vooraan zijn het de Chevrolet's van Huff en Muller die het tempo bepalen, met de wereldkampioen die als buffer werkt voor de oprukkende SEAT's van Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini. Mede door het mooie afstop werk van Yvan Muller en een safety-car in de laatste twee ronden, neemt Robert Huff de volle 25 punten en zijn derde overwinning van het seizoen voor Chevrolet en weet Muller daar ook nog 20 punten aan toe te voegen waardoor de wereldtitel bij de merken een zekerheid is. Dubbelslag voor Chevrolet in 2010! Derde wordt Tarquini in de SEAT van SR Sport.

Tom Coronel zal uiteindelijk twaalfde eindigen, doordat hij verantwoordelijk zou geweest zijn voor het incident met O'young moet onze Noorderbuur naar de pits voor een drive-through penalty. Poulsen wordt achtste en winaar bij de independents en start van op de pole in race 2.

Uitslag Race 1

1. Robert Huff - Chevrolet Cruze
2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze
3. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI
4. Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDI
5. Norbert Michelisz - SEAT Leon TDI
6. Augusto Farfus - BMW 320i
7. Alain Menu - Chevrolet Cruze
8. Kristian Poulsen - BMW 320i


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 21 november 2010 om 16:43


Andere publicaties op Racingworld.be...