Macau: Race 2: SEAT sluit seizoen met overwinning af

Het mocht al een wonder heten dat de laatste race van het seizoen 2010 in Macau er eentje zonder safety-car zou zijn. En dat gebeurde dan ook niet: Romanov, O'young en nog zeven andere piloten rijden zich helemaal klem op één van de nauwe stukken op het circuit. De wedstrijdleiding stopt de race onmiddellijk en de marshalls mogen meteen aan de slag om de baan vrij te maken. Na goed dertig minuten wordt de race terug op gang getrokken, achter de safety-car, en sprinten de twee SEAT's van Michelisz en Tarquini, die Poulsen in de start voorbij gingen, naar de leiding.

Robert Huff maakte vanop de achtste plaats een indrukwekkende rémonte naar het podium, maar doordat hij te lang had vastgezeten achter de BMW van Farfus, kon hij beide SEAT's nog wel bijhalen doch niet meer voorbij gaan. Rookie Michelisz pakt zijn eerste overwinning en Tarquini wordt tweede, wat ook goed is voor de tweede plaats in het WK.
Sergio Hernandez pakt de zege bij de independents en wordt ook kampioen in die klasse. Tom Coronel wordt zesde in de laaste race van het seizoen.

Uitslag Race 2

1. Norbert Michelisz - SEAT Leon TDI
2. Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDI
3. Robert Huff - Chevrolet Cruze
4. Yvan Muller - Chevrolet Cruze
5. Augusto Farfus - BMW 320i
6. Tom Coronel - SEAT Leon TDI
7. Andy Priaulx - BMW 320i
8. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 21 november 2010 om 17:31


Andere publicaties op Racingworld.be...