Kortnieuws met Pescarolo, ProSpeed, McLaren en de Chevron GR8

Veel nieuws kwam er afgelopen weekend uit Engeland over de Le Mans Series. Henri Pescarolo maakte bekend dat hij één wagen inzet voor het volledige kampioenschap. De eerste piloot is al gekend, het betreft Manu Collard, die vroeger reeds voor het team gereden heeft. ProSpeed Competition zal, zoals afgelopen seizoen, twee Porsches inzetten. Het goede nieuws is dat Marc Goossens één van de wagens zal besturen met aan zijn zijde de Duitser Marco Holzer. Nu nog afwachten wat het Luikse team nog in petto heeft voor de Belcar, SRO's GT Endurance en het Europese FIA GT3 kampioenschap.

Ook in Engeland liet Martin Whitmarsh op de autoshow van Birmingham weten dat McLaren het GT programma ernstig opvat en nog verder zal uitbreiden. "Onafhankelijk wat het GT3 programma met CRS dit jaar brengt, ben ik zeker dat we in de toekomst ook McLarens zullen zien in de GT4 en GT2."

In het Britse GT zien we dan weer een eerder vreemde GT terug, de Chevron GR8. De wagen is ontwikkeld uit de vorig jaar geïntroduceerde bolide voor de Chevron Challenge, zal ingezet worden met fabriekssteun en bestuurd worden door ex-BTCC ster Anthony Reid en Jordan Witt. De wagen zelf zal worden ingedeeld in de GT Cup categorie.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 16 januari 2011 om 22:01


Andere publicaties op Racingworld.be...