GT1: Vanina Ickx krijgt startverbod in Abu Dhabi!

Waar Belgian Racing eerder trots bekend maakte dat Vanina Ickx naast de meeting op Circuit Zolder ook de openingsmanche van het WK GT1 in Abu Dhabi zou afwerken, wordt het Belgische team rond graaf Marc van der Straten Ponthoz nu verplicht op haar stappen terug te keren. Ickx zou normaal gezien plaatsnemen op de #9 Ford GT, naast Antoine Leclerc. Tijdens de testsessies eerder deze week op het Yas Marina circuit werd het echter duidelijk dat het onmogelijk was om een veilige zitpositie te hebben in de cockpit voor zowel Leclerc als de kleinere Ickx. Fabien Giroix, voormalig winnaar van de 24H van de Nürburgring in 1989 en een jaar later de primus tijdens de etmaalrace in Spa, zal de plaats van Vanina Ickx komend weekend innemen, terwijl het eigenlijke probleem in de Ford GT opgelost moet zijn tegen de tweede meeting van het seizoen te Zolder.

Ickx gaf aan teleurgesteld te zijn met de vaststelling dat ze komend weekend niet zal debuteren. "Er zijn enkele fysieke aspecten die we gewoon niet kunnen veranderen en het bleek onmogelijk om een positie in de wagen te vinden die veilig was voor zowel mij als Antoine. Het team probeerde alles dat men kon doen om met een oplossing voor de dag te komen, maar achteraf gezien bleek het probleem gewoon onoplosbaar hier in Abu Dhabi."

Laurence Hanssen, team manager van de Belgische equipe, springt haar rijdster bij, "Het was eenvoudigweg onmogelijk, met het materiaal dat we hier in Abu Dhabi hebben, om een rijpositie te vinden die veilig was voor Vanina. Antoine is vrij lang en wanneer we de rijpositie in de wagen probeerde aan te passen aan Vanina, stelden we vast dat ze ofwel te laag zat ofwel haar helm te dicht bij de roll bar kwam. Veiligheid gaat voor, dus het was de juiste beslissing voor Vanina om komend weekend niet te rijden."


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op vrijdag 25 maart 2011 om 05:58


Andere publicaties op Racingworld.be...