Vervroegd debuut van de McLaren MP4-12C GT3 in België?

McLaren MP4-12C GT3McLaren MP4-12C GT3
De McLaren MP4-12C GT3 was afgelopen weekend de grote afwezige tijdens de tweede race van de Blancpain Endurance Series te Navarra, het Britse CRS Racing verkoos extra testwerk boven een competitiedebuut. Dat de McLaren MP4-12C GT3 zal deelnemen aan de 24 uren van Spa staat zo goed als vast, en het team wil natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid aan de start verschijnen. Naast de vele testkilometers in de 'state of the art' F1-simulator van Mclaren, heeft CRS Racing ook al ettelijke kilometers afgemaald op diverse circuits, waaronder Navarra. De beste voorbereiding op de etmaal race in de Ardennen blijft natuurlijk een optreden op de omloop zelf. Andrew Kirkaldy gaf dan ook te kennen dat het team naar alle waarschijnlijkheid zal afzakken naar Spa-Francorchamps om daar deel te nemen aan de vierde ronde van het Britse GT kampioenschap in het voorprogramma van de 25 uren VW Fun Cup.
McLaren MP4-12C GT3McLaren MP4-12C GT3
"Het zou ideaal zijn om al eens met de wagen te racen alvorens we deelnemen aan de 24 uren van Spa. Drie weken voor de 24 uren is er een manche van het Brits GT kampioenschap op Spa en de kans is groot dat we daar aan de start zullen staan", licht teamchef Andrew Kirkaldy toe aan Autosport. Indien het team een dispensatie krijgt van de organisatie om met twee professionele rijders aan de start te komen, zullen GP2- en testpiloten Oliver Turvey en Alvaro Parente het stuur nemen van de oranje GT3.

Voor wat de Nissan GT-R GT3 (foto's) betreft, blijft er twijfel heersen. Na de aardbeving en bijhorende tsunamie en nucleaire ramp heerst er een radiostilte vanuit Japan. De wagen werd naar onze kennis ook nergens meer al testend gesignaleerd.

Update
In een reactie aan Racingworld.be gaf Nismo (de sport afdeling van Nissan) het volgende te kennen: "momenteel is er nog geen beslissing gevallen omtrent onze deelname aan de 24 uur van Spa..."

Foto's: McLaren press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zaterdag 28 mei 2011 om 12:33


Andere publicaties op Racingworld.be...