GT1: Silverstone: Stoelendans blijft voortduren - Palttala bij Belgian Racing

Eén van de problemen waarmee het FIA GT1 kampioenschap verleden jaar werd geconfronteerd was dat de teams constant wisselden van rijders gedurende het seizoen, iets wat de overzichtelijkheid van het kampioenschap niet ten goede kwam. Dit jaar brengt blijkbaar geen verbetering, er gaat geen race voorbij of er wordt een nieuwe rijder aangekondigd bij één of ander team. Belgian Racing spant hierbij de kroon met een wissel in elke race die tot hier toe werd afgewerkt.
Ditmaal zal de Fransman Yann Clairay plaats moeten maken voor Markus Palttala op de wagen nummer 10. De Belgische Fin zal er zijn eerste GT1 race van het jaar betwisten aan de zijde van Antoine Leclerc. De vraag blijft of dit steeds wisselen van rijder het team vooruit gaat helpen bij het afstellen van de wagen. Palttala gaat wel een druk weekend tegemoet, want hij betwist eveneens de 2 manches van het FIA GT3 kampioenschap met een Ford GT van Fisher Racing; een wagen waarmee overigens afgelopen donderdag druk werd getest op Circuit Zolder, met het oog om de set-up van de wagen te verbeteren.

Op de inschrijvingslijst voor de GT1 op het vernieuwde Silverstone zien we ook nog steeds de naam van Warren Hughes staan bij de Sumo Power Nissan nummer 20. Hughes verving vorige race Ricardo Zonta, nadat deze verkoos om in Brazilië een race te betwisten van het lokale stockcar kampioenschap. Zonta verdedigde zijn keuze met de verklaring dat de lokale markt zeer belangrijk is voor zijn sponsors en dat hij bovendien hoog genoteerd staat in de tussenstand van het kampioenschap. Zijn team kon echter niet lachen met dit onverwachte forfait, temeer daar er nog meerdere stockcar races samen vallen met GT1 races. Het ziet er naar uit dat Zonta zijn beslissing zal moeten bekopen met een permanente verwijdering uit het Nissan team.

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zondag 29 mei 2011 om 01:04


Andere publicaties op Racingworld.be...