Kortnieuws met FIA GT1, ILMC en WTCC

De rijderswissels blijven maar voortduren in het FIA GT1 kampioenschap, nu is het de beurt aan Sumo Power Nissan. Daarnaast blijft de slijtageslag die Le Mans was, voor problemen zorgen om de wagens tijdig klaar te hebben voor de ILMC race in Imola volgende week en tot slot denkt Ford aan een terugkeer in het WTCC.
Naast de bekendmaking bij de Ford teams eerder deze week, valt er nogmaals een pilotenwissel te noteren in het FIA GT1 kampioenschap. Warren Hughes, die zelf Ricardo Zonta verving, is er in Navarra niet bij en laat zijn plaats op de Sumo Power Nissan #20 aan Guy Smith. Normaal gezien komen er terug 18 wagens aan de start van de GT1 manche in Navarra, beide Swiss Racing Lamborghini’s zouden het peloton terug vervoegen.

OAK Racing verandert de samenstelling van zijn wagenpark voor de ILMC manche in Imola. De LMP1 #24 werd te zwaar beschadigd bij een brand op Le Mans om op tijd gerepareerd te zijn. De wagen wordt op de startlijst vervangen door een tweede LMP2, waarop Alexandre Prémat, Jacques Nicolet komt vervoegen.

Misschien zien we Ford terug in het WTCC kampioenschap. Het merk overweegt alleszins om het nieuwe model van de Focus in te zetten in het wereldkampioenschap voor toerismewagens. Aan het team Arena International Motorsport, dat al de Focus inzet in het Britse Touring Car Championship, werd gevraagd om een testmodel van de wagen te ontwikkelen.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 25 juni 2011 om 00:49


Andere publicaties op Racingworld.be...