6 uren Imola: Peugeot breidt voorsprong verder uit na 3 uren wedstrijd

ILMC/LMS ImolaILMC/LMS Imola
Na goed 3 uur racen in de Italiaanse hitte beginnen de verhoudingen in de verschillende klassen doorheen het veld duidelijk te worden. Peugeot heeft met de eerste twee posities de race duidelijk in eigen handen en kan ze alleen nog maar verliezen. De Audi #2 van McNish en Kristensen staat ondertussen al op een ronde achterstand.
Op kousenvoeten , seconde per seconde, heeft Peugeot de Audi’s op achterstand gezet. De combinatie van een laag verbruik, het optimaal benutten van het rubber en het goed omgaan met het verkeer hebben de Fransen al een degelijke voorsprong bezorgd van bijna een ronde op de eerste Audi van Bernhard/Fässler (#1) en zelf meer op de Audi #2. De Peugeot #7 van Bourdais/Davidson verloor in haar tweede pitstop wat tijd door haar pitbox deels voorbij te rijden en bijgevolg ook de leiding. Davidson brengt niet veel later de wagen echter terug aan de leiding. In het Audi kamp moet men dringend iets uit hun mouw schudden willen ze het tij nog keren.

De Lola-Toyota’s van Rebellion Racing voeren ondertussen het veld aan bij de benzine proto’s. De OAK Pescarolo is ondertussen uit het verhaal verdwenen en de Pescarolo probeert de schade nog te beperken met een derde plaats tussen de benzine-proto’s.

TDS Racing blijft knap LMP2 domineren en heeft ondertussen al een ronde voorsprong op hun dichtste achtervolger, de Zytek-Nissan van Greaves Motorsport. De Oreca 03-Nissan van onze landgenoot Nicolas De Crem is teruggevallen naar de staart van het klassement(P11), een positie achter de OAK Pescarolo van Andrea Barlesi.

In GTE-Pro bevindt de top vier zich nog binnen dezelfde minuut. Na hun dominantie in het begin van de race, moet BMW nu toch de twee Ferrari’s van AF Corse tussen zich dulden. De #55 heeft 20 seconden op de F458 Italia van Fisichella/Bruni en 50 seconden voorsprong op de #71 van Villander/Melo.

Stéphane Lemeret toert momenteel rond in de vierde positie in de GTE-Am klasse, Porsche fabriekspiloot Patrick Long voert in zijn Proton Porsche deze klasse aan.

Foto: ACO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op zondag 03 juli 2011 om 15:20


Andere publicaties op Racingworld.be...