F3 en FR 2.0 Eurocup: Vanthoor vierde in derde race - eerste podium voor Vandoorne

De derde race voor de Formule 3 Euro Series op de Norisring startte achter de safety car op een natte piste. Al gisteren bewees Vanthoor dat hij zich thuis voelt onder die moeilijke condities en ook vandaag reed hij een zo goed als foutloze race wat hem, ondanks een slechte startpositie, een mooie vierde plaats opleverde. Op de Hungaroring behaalde Stoffel Vandoorne in de tweede race voor de Eurocup F 2.0 Renault zijn eerste podium in deze felbevochten serie.
Voor de derde race van de F3 op de Norisring had hevige regen de baan onder water gezet. De wedstrijdleiding besloot de wagens te laten starten achter de safety car. Wanneer de safety car na twee ronden het peloton losliet, werden we onmiddellijk getrakteerd op een serie spins en schuivers. Bijna niemand slaagde erin om een foutloos parcours af te leggen. Poleman Wittmann had geen last van spray en kon dus wat afstand nemen bij het begin van de race en won dan ook zonder bedreigd te worden. Eén van de weinige rijders die geen fouten maakte was Laurens Vanthoor, zoals steeds goed rijdend in de regen. Als twaalfde gestart, kwam hij kort na de start als negende door om alsnog als vierde over de lijn te komen nadat verscheidene wagens voor hem in de problemen kwamen op het gladde wegdek. Buiten Wittmann moest onze landgenoot nog puntenleider Roberto Merhi en Daniel Abt voor zich dulden. Vanthoor staat dankzij zijn regelmaat nu vijfde in het kampioenschap.

Op de Hungaroring streek dit weekend de World Series by Renault neer, met in het pakket ook twee races voor de FR 2.0 Eurocup. onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwam twee keer aan de start. Op zaterdag eindigde hij vierde na een mooie race, maar zonder het leidende trio te kunnen bedreigen. Zondag werd het nog beter, in de eerste bocht schoof hij op van plaats zes naar vier en toen de wagen voor hem een fout maakte pakte Vandoorne derde plaats. Vandoorne hield het hoofd koel wanneer de safety car op de baan kwam en het ook nog eens begon te regenen en kon zo zijn eerste podium in de serie pakken. De races werden gewonnen door Frijns en Hansen. Carlos Sainz kwam niet verder dan een 8ste en een 14de plaats en verliest de leiding in het kampioenschap aan Frijns.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 04 juli 2011 om 00:25


Andere publicaties op Racingworld.be...