6 uren Imola: reacties na de race

Sebastien Bourdais – Peugeot 908 #7 – winnaar LMP1
“Het was een goede race voor ons. Tegen het einde was ik eigenlijk aan het cruisen, gewoon de wagen naar de finish brengen. Alleen het verkeer kon natuurlijk nog roet in het eten gooien. In een contact met de BMW van Muller hebben we nog een kapotte velg opgelopen. Maar uiteindelijk is alles goed afgelopen.”

Anthony Davidson – Peugeot 908 #7 – winnaar LMP1
“Mijn triple stint in het midden van de race was cruciaal, ik ben er in geslaagd de banden in leven te houden tot aan het einde van die stint. Het was echt niet eenvoudig om vandaag met al het verkeer op deze korte en smalle baan geen fouten te maken. Verrassend genoeg kregen we geen safty car. Een groot deel van mijn race stond in het teken van het goedmaken van de verloren tijd in de pit. Ik denk ook dat de warmte hier onze wagen ook beter ligt. We hadden natuurlijk liever Le Mans gewonnen, maar het kampioenschap is natuurlijk ook mooi.”

Fässler/Bernhard - Audi R18 TDIFässler/Bernhard - Audi R18 TDI
Marcel Fässler – Audi R18 TDI #1 – derde LMP1
“Aanvankelijk kon ik Bourdais in de Peugeot nog volgen en wat druk op hem uitoefenen, maar toen kregen we problemen met de koeling van onze remmen. De luchttoevoer raakte verstopt met vuil en rubber en dus moesten we de rembalans helemaal naar achter verleggen, wat het gedrag van de wagen totaal veranderde. Dit probleem heeft ons eigenlijk de hele race parten gespeeld.”

Timo Bernhard – Audi R18 TDI #1 – derde LMP1
“Tegen het einde van de race werd de wagen weer wat sneller, de pitcrew slaagde erin om het vuil er grotendeels uit te halen en ook de dalende temperaturen hebben ons geholpen. Het is spijtig dat het vandaag zo is moeten aflopen, maar de volgende race zullen we er terug staan. De derde plaats is het maximum wat we vandaag konden behalen.”

Jean Christophe Boullion – Rebellion Lola-Toyota #13 – winneer LMS
“De wagen is betrouwbaar aan het worden en snelheid komt er ook steeds meer in. Ik ben heel trots op het team, ze hebben al heel wat gepresteerd dit jaar.”

Ojjeh/Lombard - Greaves MotorsportOjjeh/Lombard - Greaves Motorsport
Karim Ojjeh – Greaves Motorsport Zytek-Nissan #41 – winnaar LMP2
“Onze betrouwbaarheid was de sleutel tot ons succes vandaag. De Oreca-Nissan’s waren zeker sneller dan ons. Het team is heel goed op elkaar ingespeeld en na onze overwinning in Le Mans is dit natuurlijk fantastisch.”

Toni Vilander - AF Corse F458 Italia – winnaar GTE-Pro
“We wisten op voorhand dat het moeilijk ging worden tegen de BMW’s en met het hoge niveau in GTE-Pro in het algemeen. We hebben alleen naar onszelf gekeken en een constante hoge snelheid aangehouden. De BMW’s waren misschien net iets sneller, zeker in de kwalificaties, maar je moet er natuurlijk ook staan na 6 uren.”

Foto's: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op maandag 04 juli 2011 om 00:19


Andere publicaties op Racingworld.be...