Superstars Series: Spa: Voorbeschouwing organisatoren

Het Belgische publiek kan over enkele weken de Superstars International Series in Spa-Francorchamps ontdekken. Op 5, 6 en 7 augustus staat de zesde van acht meetings van het toerwagenkampioenschap in de Ardennen op het menu en gezien we nu over halverwege het kampioenschap zijn, is een bilan voor de race op Belgische bodem zeker niet slecht.
Het puntenbarema start met 20 eenheden voor de winnaar en 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2 en 1 voor de rest van de top-10. De man op de pole-positie krijgt één bijkomend punt en de snelste ronde in de wedstrijd is telkens ook goed voor een bijkomende eenheid.
 
Vijf van de acht meetings liggen al achter ons: Monza, Valencia, Portimao, Donington en Misano, afgelopen weekend. Volgen nog: Spa-Francorchamps, Mugello en de laatste meeting vindt plaats in Vallelunga.
 
Als we de balans vandaag opmaken, dan zien we dat de Duitse merken voorlopig het beste scoren, met Mercedes en BMW die samen acht rijders in de top-10 tellen. Het merk met de Ster telt maar liefst vijf toppers in zijn rangen, met Luigi Ferrara, Max Pigoli, Michela Cerruti, de Engelse ex-F1-winnaar Johnny Herbert en Riccardo Romagnoli, terwijl Beieren kan tellen op Thomas Biagi, Alberto Cerqui (een van de beste rookies) en Stefano Gabellini. Er zijn evenwel ook twee wolven die onrust brengen in de Duitse stallen en dat zijn: Francesco Sini in zijn Jaguar en vooral Andrea Bertolini, topman bij Maserati.
 
Van alle deelnemers kent deze laatste de omloop van Spa-Francorchamps misschien wel het beste, met zijn diverse deelnames en zeges aan de 24 Uur van Spa. Een week voordat hij zijn zegekansen in de Superstars Series, aan het stuur van zijn Maserati Quattroporte – zal verdedigen, zien we de Italiaan ook al tijdens de 24 Uur van Spa in een Vita4One Ferrari 458 Italia. Anderzijds speelt zijn afwezigheid tijdens de eerste races van de Superstars Series in Monza hem vandaag nog steeds parten, want zijn tegenstanders scoorden er wel punten.
 
De titelkandidaten ontmoetten elkaar afgelopen weekend in Misano, waar Alberto Cerqui in zijn BMW de eerste race won, terwijl Luca Rangoni in zijn Mercedes de tweede reeks won. Voor we naar Spa afzakken leidt Luigi Ferrara (Mercedes) in het kampioenschap, voor Alberto Cerqui (BMW) en Andrea Bertolini (Maserati).


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op maandag 11 juli 2011 om 11:45


Andere publicaties op Racingworld.be...