GT3: Paul Ricard: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

Op het circuit van Navarra zorgden de betere resultaten tijdens de kwalificaties, bij ProSpeed Competition voor een positieve wind. De Porsche 911 GT3-R startte als vijfde en neemt zo weer een plaats in die het team nooit meer mag prijsgeven : vooraan in het veld van het FIA GT3 European Championship. Op 16 en 17 juli is de Europese GT-competitie voor de vierde meeting van het seizoen te gast in het zuiden van Frankrijk, voor wedstrijden op de omloop van Paul Ricard. Het doel van de beide Porsche-duo’s van Splunteren-Soulet en Heylen-Lappalainen is duidelijk: de vooruitgang verder zetten en bevestigen met een resultaat. Wie van beide wagens, de Porsche #1 in de kleuren van NEC, of de Porsche #2 GrafiWrap & K-Rauta, zal het beste uit
de verf komen?
Het FIA GT3 European Championship editie 2011 is een hard bevochten competitie waarin dit seizoen een aantal nieuwe wagens, die ver van de seriemodellen staan, de hiërarchie behoorlijk op zijn kop gezet hebben. De regerend kampioen ProSpeed Competition zet in die context zijn progressie verder.

De sportieve visie: Rudi Penders (Team Manager) “Het circuit van Navarra lag onze Porsche 911 GT3-R bijzonder goed. Door voor verschillende afstellingen te kiezen, hebben onze teams op een bijzondere manier
bijgedragen tot de vooruitgang. Sindsdien hebben we de verkregen data intensief
bestudeerd. In Frankrijk willen we met beide wagens betere resultaten behalen, want let
op, sinds het begin van het jaar zijn we op alle bezochte omlopen sneller dan het
voorbije seizoen.”

Maxime Soulet, teamgenoot van Paul van Splunteren (Porsche 911 GT3-R #1) “We zijn zeer gemotiveerd voor de verplaatsing naar Paul Ricard, want in Navarra was een duidelijke progressie merkbaar. De wagen in de top-5 rijden, was een motivatie voor heel het team en we willen meer! In Le Castellet zullen Paul en ik er alles aan doen om die prestatie in de race ook neer te zetten.”

Petri Lappalainen, teamgenoot van Jan Heylen (Porsche 911 GT3-R #2) “Jan en ik willen opnieuw punten scoren, dat wat we al enkele races doen, maar wel willen nu ook een echte ereplaats vooraan. We maken progressie en daar moeten we gebruik van maken. Onze opdracht is van beter te scoren tijdens de kwalificaties, zodat we meteen in het goede peloton zitten.” Verkozen tot beste technische team van de voorbije 24 Uur van Le Mans en Team van- het jaar 2010 door de RACB, staat ProSpeed Competition voor een goed gevuld programma 2011: de Le Mans Series, het FIA GT3 European Championship, de 24 Uur van Spa en het Belcar Endurance Championship.

ProSpeed Competition press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 12 juli 2011 om 06:44


Andere publicaties op Racingworld.be...