24H of Spa: Audi vooraan tijdens eerste vrije training

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMSAudi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Klokslag negen uur vanmorgen kwamen de hoofdrolspelers van het aankomende weekend voor het eerst in actie op het circuit. Nadat er gisteren nog rustig naar het centrum werd gereden, is het vanmorgen meteen bittere ernst onder een zwaar bewolkte hemel. De dreigende wolken zorgen van tijd tot tijd voor enkele druppels, waardoor een handvol wagens her en der van het circuit schuiven, vaak zonder veel erg.
United Autosports - Audi R8 LMSUnited Autosports - Audi R8 LMS
Uiteraard wordt er vooral nog gewerkt aan de juiste afstellingen, maar de eerste tijden geven toch al een eerste beeld van de machtsverhoudingen. Al van bij aanvang van de sessie is het de Phoenix Audi #99 die de tabellen aanvoert en daar komt uiteindelijk ook geen verandering meer in. Na goed 25 minuten wordt de sessie onderbroken, wanneer het goed fout gaat in Combes voor Arie Luyendyk die debuteerd in zijn Audi R8. Wanneer op luttele momenten van de 90 minuten durende sessie de Ferrari 430 Scuderia van Sport Garage net na de Pif-Paf loeihard in de muur gaat, wordt de sessie definitief gestopt.

Onze landgenoten Goosens/Heylen/Soulet eindigen in de ProSpeed Competition Porsche op een verdienstelijke tweede plaats, maar moeten wel een seconde toegeven op de 2:23.917 van het Duitse Audi-trio. De Vita4One Ferrari, met onder meer onze landgenoten Eric van de Poele en Nico Verdonck, sluit de top vijf af.

Onze fotografen zorgden eveneens voor enkele beelden van deze eerste vrije training. Deze namiddag start om 14:15 de tweede sessie.

Uitslag vrije trainning:

1. Audi #99 (AST Phoenix) - Basseng/Haase/Stippler - 2:23.917
2. Porsche #75 (Prospeed Competition) - Goosens/Heylen/Soulet - 2:24.910
3. Ferrari #20 (SOFREV ASP) - Badey/Morel/Beaubelique - 2:25.330
4. McLaren #59 (MCL) - Kirkaldy/Parente/Turvey - 2:25.330
5. Ferrari #1 (Vita4One) - Van de Poele/Verdonck/Vernay - 2:25.330

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op donderdag 28 juli 2011 om 09:53


Andere publicaties op Racingworld.be...