24H of Spa: Turbulent eerste uur - ProSpeed wagens komen met elkaar in aanraking!

Start 24 Hours of Spa 2011Start 24 Hours of Spa 2011
Onder een bewolkte hemel zetten we ons schrap voor de 63e editie van de etmaalrace op het Ardeense circuit. Om klokslag 16.00u gingen de wagens van start op slicks. Het zou een bewogen eerste uur worden met enkele incidenten en de eerste safety-car procedure.
 
Prospeed Competition - Porsche 997 GT3RProspeed Competition - Porsche 997 GT3R
We onthouden vooral de bliksemstart die Marc Goossens nam in de ProSpeed Competition Porsche. Nog voor het opgaan van de Raidillon had hij de vanop pole gestarte BMW Z4 van Marc VDS racing team reeds ingehaald. "The Goose" slaagde er zelf in een klein gaatje te slaan met de eerste achtervolger, de Lamborghini van Reiter (#24), maar één ronde later gebeurde het ondenkbare. Sougnez in de ProSpeed zusterwagen (#74) wil beide leiders passeren bij het aanremmen van de bus stop chicane, passeert de Lambo, en rijdt dan hard in de flank van de leider.

McLaren GT - McLaren MP4CMcLaren GT - McLaren MP4C
In de vijfde ronde krijgen we de eerste safety-car procedure nadat één van de publiekslievelingen hard in aanraking is gekomen met de muur ter hoogte van La Source. De mooie McLaren GT #59 die net zijn outlap afwerkte na het uitzitten van hun Stop & Go komt naar alle waarschijnlijkheid in aanraking met de zwarte GT4 BMW van DVB Racing waardoor de oranje bolide hard in de muur gaat. Meteen exit van de eerste wagen deze editie. Andrew Kirkaldy werd afgevoerd met de ziekenwagen, maar maakt het goed. Uit veiligheidsoverwegingen werden ook de twee resterende McLaren's even binnen geroepen voor een check up, maar beiden hebben hun weg terug vervolgd.

Een bewogen eerste uur dus, waarbij men voor het verwijderen van de MP4-12C toch een halfuur nodig had. Ondertussen zijn de eerste pitstops achter de rug en is dit de voorlopige stand;

1. Westbrook/Menzel/Stursberg/Riegel - Porsche 997 GT3 R - #888
2. Heyer/Jäger/Lemeret - Mercedes SLS AMG - #35
3. Longin/Albuquerqe/Ortelli - Audi R8 LMS - #32
4. Fässler/Picini/Rockenfeller - Audi R8 LMS - #98
5. Bobbu/Kechele/Petrobelli - Ferrari 458 Italia - #29

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op zaterdag 30 juli 2011 om 16:57


Andere publicaties op Racingworld.be...