24H of Barcelona: Voorbeschouwing van de organisatoren

Komend weekeinde (23 t/m 25 september) vindt op het Circuit de Catalunya in Montmeló nabij Barcelona de 24H BARCELONA, een internationale lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24h-specials plaats, georganiseerd door het Circuit de Catalunya en de koninklijke Catalaanse automobielclub RACC. Het Nederlandse bureau CREVENTIC is betrokken bij de promotie van het evenement. Niet minder dan 66 teams hebben zich voor de race ingeschreven. Met teams en rijders uit 20 landen, niet alleen uit Europa, maar ook uit de Verenigde Staten, Rusland, Australië en Hong Kong, is de 24H BARCELONA een evenement met een internationaal karakter.
In de klasse A6 rijden traditioneel de krachtigste auto’s als de BMW Z4 GT3 (ingezet door Schubert Motorsport, de winnaar van de Dunlop 24H DUBAI van dit jaar), de Aston Martin DBRS9 en de Porsche 997. Ook in de SP2-klasse zijn indrukwekkende sportwagens te vinden, zoals de Hongaarse Brokernet Silversting, Renault Mégane Trophy silhouet-auto’s, Audi R8, Lamborghini Gallardo en Ford Mustang (ingezet door VDS Racing Adventures, de winnaar van de 12H HUNGARY van dit jaar). Een interessante inschrijving is het fabrieksteam van het Nederlandse sportwagenmerk Saker in de SP3-klasse.

De klasse A5 is van oudsher het domein van BMW, met een reeks M3’s ingezet door tal van teams, terwijl het Spaanse merk SEAT bij de lange-afstandsrace in eigen land de A3T-klasse domineert, met meer dan een dozijn SEAT Leon Supercopa-auto’s. Andere deelnemende auto’s in deze klasse zijn een Holden Astra Turbo uit Australië en een Lotus Exige. Terwijl SEAT in de meerderheid is in de klasse A3T is de Renault Clio de populairste auto in de klasse A2, eveneens met een dozijn auto’s. Hier komt de tegenstand van twee MINI Turbo’s, een Honda Civic Type R en een Lotus Elise. De dieselklassen D1 en D2 bestaan uit diverse BMW’s en SEATs.

“Eind februari hebben we onze samenwerking met het Circuit de Catalunya en de RACC voor de promotie van de 24H BARCELONA aangekondigd. We zijn verheugd om te zien dat nu, nog geen zeven maanden later, er een zeer sterk internationaal veld met 66 auto’s en teams en rijders uit 20 landen staat”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. “Tal van reguliere deelnemers van onze andere evenementen, de Dunlop 24H DUBAI en de 12H HUNGARY, doen ook mee aan de 24H BARCELONA en alles is klaar voor een prachtig evenement, inclusief een prima weersverwachting!”

De actie op het Circuit de Catalunya start op vrijdag 23 september met de vrije training voor de 24H BARCELONA van 16.35 tot 17.10 uur, gevolgd door de kwalificatie van 18.00 tot 20.00 uur en de avondtraining van 21.10 tot 23.10 uur. De race start op zaterdag 24 september om 12.00 uur en de zwart-wit geblokte vlag wordt precies 24 uur later gezwaaid. Voor alle teams die de eindstreep bereiken is er een speciale finishbonus van in totaal 40.000 Euro, die in gelijke delen onder alle geklasseerde teams wordt verdeeld. In het voorprogramma van de 24H BARCELONA rijden de Spaanse Renault Clio Cup en de EcoSeries. De actie tijdens de 24H BARCELONA kan worden gevolgd via http://live.24hseries.com

Creventic


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 22 september 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...