Kortnieuws in de aanloop naar de Grote Prijs van Singapore

DRS-zone SingaporeDRS-zone Singapore
Twee weken terug kondigde de Grote Prijs van Monza het einde van het Europese F1-luik aan en de teams beginnen dit weekend in Singapore dan ook aan hun reis rond de wereld om te bepalen wie met de titels gaat lopen. In de aanloop naar de Grote Prijs van Singapore verzamelde Racingworld.be alvast de nodige nieuwssprokkels.
  • Narain Karthikeyan zal deelnemen aan de eerste Grote Prijs van India, dat werd begin deze week officieel bevestigd door HRT. In zijn thuisland zal de Indiër waarschijnlijk de plaats van de Australiër Daniel Ricciardo innemen. Karthikeyan zal in Singapore alvast een vrije training afwerken om in het ritme te komen.
  • Pirelli stelt komend weekend de supersoft (rood) en soft (geel) compounds ter beschikking aan de teams.
  • In tegenstelling tot Monza waar de piloten tweemaal hun DRS konden activeren, zal er dit weekend in Singapore slechts één DRS-zone zijn. Deze situeert zich op het gebogen rechte stuk na bocht vijf (zie afbeelding).
  • Na zijn optreden in Valencia vorig seizoen, zal Heinz-Harald Frentzen opnieuw de stewards vervoegen om hen zijn visie als piloot mee te geven. Frentzen was in de periode van 1994 tot 2003 actief in de Formule 1 en won driemaal een Grote Prijs, waarbij onder andere de memorabele GP van Frankrijk op een uitgeregend Magny-Cours .
  • Opvallend nieuws uit het Midden Oosten waar de organisatoren van de Grote Prijs van Bahrein de reeds betaalde 25 miljoen pond niet terug wilden nemen nadat Bernie Ecclestone deze aanbood. Volgens de circuitbazen zal in 2012 de GP probleemloos verlopen.
  • Dat Ecclestone een grote honger heeft om de wereld te "veroveren" is al lang bekend, de volgende naties waar hij graag zijn circus laat neerstrijken zijn Mexico en Zuid-Afrika. In beide landen zou er aardig wat interesse zijn voor een GP.
  • De deelnemers van de rookietesten in Abu Dhabi raken stilaan bekend. Adrian Quaife-Hobbs zal het stuur nemen van een Virgin, ook Fabio Leimer zou in de running zijn voor testkilometers. Kersvers GP3 kampioen Valterri Bottas zal normaal gezien een Williams besturen, net zoals de nog aan te duiden F2 kampioen. Jean-Eric Vergne komt in actie in een Red Bull, terwijl Jules Bianchi voor Ferrari zal uitkomen. Esteban Gutierrez (Sauber) en Sam Bird (Mercedes) vervolledigen het lijstje.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op donderdag 22 september 2011 om 15:47


Andere publicaties op Racingworld.be...