Santa's Toy Run 2011: Stevige inhaalrace voor Raphaël van der Straten en Benjamin Bailly

Vorig seizoen al, namen Raphaël van der Straten en het team VDS Racing Adventures deel aan de 8-uur durende Santa’s Toy Run @ Road Atlanta, in de buurt van Braselton, Georgia. Een jaar geleden werd de blauw-wit-rode Ford Mustang FR500 GT3 met Christophe Kerkhove, Christian Kelders en Raphaël van der Straten knap tweede algemeen, wat dus een uitdaging voor dit seizoen inhield.
Een jaar later trok Raphaël van der Straten richting de VS, samen met de jonge belofte Benjamin Bailly. Op de omloop waar jaarlijks ook de legendarische Petit Le Mans plaats vindt, wachtte hen een indrukwekkende concurrentie. Het startveld was een mix van typisch Amerikaanse GT’s en toerismewagens, met onder meer de indrukwekkende 600 Racing GT Roadsters, zo weggeplukt uit een album van Michel Vaillant.
 
Ondanks de sterke concurrentie, kon de Ford Mustang van VDS Racing Adventures de openingsfase van de wedstrijd mee kleuren. De bolide nam de kop, maar om die te houden was een probleemloze wedstrijd uiteraard een minimum vereiste. Na een goed uur wedstrijd, liep het echter fout, toen de riem van de waterpomp het begaf. Het gevolg was een stop die langere tijd duurde en de wagen kon uiteindelijke als 18de weer de piste op. 
 
“Het vervolg was een stevige inhaalrace”, legt Raphaël uit. “Benjamin reed een schitterende race, waarbij hij de snelste ronde uit de wedstrijd neerzette. Zijn 1’28’’751 was meer dan twee seconden sneller dan de beste chrono van de winnende Porsche 911 GT3 in 1’30’’803. Benjamin is nu ook recordhouder op deze piste in de NASA-serie. We reden dus aan een stevig ritme weer naar voren en finishten als vijfde. Ok, dat is minder goed dan vorig jaar, maar het belangrijkste is dat we ons op dit schitterende circuit geamuseerd hebben.” De race van de National Auto Sport Association (NASA) ging dus naar een Porsche, voor een BMW M3 en twee 600 Racing GT Roadsters, terwijl de bolide van VDS Racing Adventures vijfde werd. Er kwamen 49 wagens aan de finish.
 
Volgend weekend is van der Straten alweer in Dakar, Sénégal, om er de tweede race van het championnat d’endurance du Sénégal te betwisten, een race over 6 uur. Geen Mustang FR500 GT3 ditmaal, maar wel een GT4 Evo die Raphaël voor de eerste maal met Roland de Bargigli deelt. Er staan niet minder dan zes Porsche aan de start, dus de tegenstand zal er zeker zijn. We duimen alvast…


VDS Racing Adventures press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 05 december 2011 om 21:10


Andere publicaties op Racingworld.be...