Laurens Vanthoor test intensief tijdens wintermaanden

Ook tijdens de wintermaanden kan een professionele rijder niet rusten en dat geldt dus ook voor Laurens Vanthoor. De jonge Belg was amper terug uit Macau, toen hij al terug op het vliegtuig richting Spanje zat, waar twee testdagen in de Formula Renault 3.5 op de agenda stonden. Eerder had hij ook al een GT3 op Circuit Zolder aan de tand gevoeld. De reeks wintertesten is daarmee echter nog niet ten einde, want nog voor de kerstperiode zal Laurens Vanthoor nog met minstens één andere wagen intensief aan het werk gaan.
World Series by Renault

Drie dagen lang was de piste van Motorland Aragon het decor voor testen van de Formula Renault 3.5, waarbij Laurens Vanthoor vooral op dinsdag en woensdag aan de bak kwam. De ambassadeur van Circuit Zolder kon zich gedurende het merendeel van de sessies vooraan handhaven, met op dinsdag en woensdagvoormiddag respectievelijk een derde en vijfde chrono.   

Laurens Vanthoor: “Ik heb eigenlijk maar twee van de drie dagen gereden. Op maandag heb ik enkel de wagen ingereden, maar absoluut geen tijd nagestreefd. De tijden tijdens de twee andere dagen waren goed, vooral dan in de voormiddagsessies. In de namiddagsessies kon ik er niet alles uithalen: eerst omdat ik moest wennen aan het volledig exploiteren van het nieuwe rubber en op woensdag kenden we enkele kleine technische storingen. Globaal gezien ben ik echter tevreden van deze eerste kennismaking met de Formula Renault 3.5.

Het verschil tussen de 2-liter F3’s, waarmee Vanthoor vier seizoenen reed, en de veel krachtigere Formula Renault 3.5 is uiteraard enorm.

Laurens Vanthoor: “Op alle vlakken is het een enorme stap, zowel fysiek, als technisch als qua snelheid. De wagen is zwaarder om te besturen, dus je lichaam krijgt het sowieso harder te verduren. Wat mij echter het meest opviel was de enorme kracht van de carbon remmen en de aanpassing aan de snelheid voor de coördinatie tussen je ogen en je hersenen. Alles gaat zoveel sneller dat je zicht en de verwerking van wat je ziet, werkelijk veel sneller moet zijn. De Formula Renault 3.5 is moeilijk met de F3 te vergelijken, maar de wagen lag me wel.

GT en meer...

Voor de test met de Formula Renault 3.5 maakte Laurens Vanthoor ook al kennis met een GT3 op Circuit Zolder. Vanthoor paste zich razendsnel aan de wagen aan en zette meteen ook het ronderecord van de GT3-klasse in Zolder scherper, met een tijd van 1.29.7.

Laurens Vanthoor: “Ik ben blij dat ik de kans kreeg om met een GT3 te testen en ik merkte dat het me ook zeer snel lag. Uiteraard is het weer iets totaal anders dan een eenzitter, maar het zijn ook wel degelijk echte racemachines, al vereisen ze, onder meer door het gewicht een totaal andere aanpak. Vermogen hebben ze wel, uiteraard.”

Nog dit jaar zal Laurens Vanthoor in een andere internationale raceklasse bijkomend testwerk verrichten, maar daarover volgt later meer nieuws. Ook over het seizoen 2012 volgt over afzienbare tijd meer informatie.

Laurens Vanthoor press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 06 december 2011 om 00:18


Andere publicaties op Racingworld.be...