Seizoen 2012 morgen officieel van start met eerste wintertest

Op dinsdag 7 februari schiet het Formule 1 seizoen 2012 echt in gang met de start van de eerste vierdaagse wintertest. Op Marussia na, tekenen alle teams present op het circuit van Jerez in Spanje. Vooreerst vindt er op maandag nog de presentatie van de nieuwe Red Bull, Toro Rosso en Sauber plaats, een dag later op de eerste testdag laat Williams zijn nieuwe bolide voor het eerst zien.
Op Mercedes en HRT na zijn de andere merken alle aanwezig met hun nieuwe wagen. Bovendien zal HRT slechts twee van de vier dagen in actie komen, Pedro de la Rosa zal op dinsdag en woensdag zijn eerste rondjes rijden voor zijn nieuwe team. Ook Mercedes blaast voortijdig de aftocht en keert al op donderdag huiswaarts. Nadat beide rijders de eerste dag in actie komen zal enkel Schumacher op woensdag en Rosberg op donderdag de wagen besturen.

Het is natuurlijk uitkijken naar de prestaties van de nieuwe bolides. Ferrari hoopt met de F2012 een gooi naar de titel te kunnen maken. Massa zal als eerste de nieuwe wagen aan de tand voelen, na de twee eerste dagen neemt Alonso het stuur over. McLaren zou wel weer de grootste concurent voor Red Bull in het titelgevecht kunnen worden. De nieuwe MP4-27 zou vol technische snufjes zitten en zoekt daarmee de limieten van het reglementair toelaatbare op. Op aanwijzing van deze geruchten delegeert de FIA een technische delegatie onder leiding van Charlie Whiting af naar Jerez, deze zal  de wagens en de McLaren in het bijzonder strikt controleren op hun legaliteit. Jenson Button heeft de eer om de eerste meters met de nieuwe wagen te rijden en na twee dagen neemt Hamilton zijn taak over.

Bij Red Bull zal Webber de eerste twee dagen testen op zich nemen waarna Vettel de twee laatste dagen in actie komt. Ook bij Lotus krijgen we de eerste helft van de week Räikkönen aan het werk, Grosjean neemt de tweede helft voor zijn rekening. Bij Force India een zelfde scenario, di Resta start het testprogramma, Hulkenberg sluit af. Bij Toro Rosso hebben ze twee nieuwe rijders en daar mag Ricciardo de spits afbijten en Vergne neemt na twee dagen over. Na de presentatie van de bolide voor 2012 op het circuit kan bij Williams Maldonado direct instappen en de testsessie aanvatten. Ook hier wordt hij na twee dagen afgelost door de tweede rijder Bruno senna. Ander scenario bij Sauber waar Kobayashi dinsdag in actie komt, Perez woensdag en donderdag alvorens Kobayashi vrijdag de testen afsluit.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 06 februari 2012 om 00:16


Andere publicaties op Racingworld.be...