Porsche met Manthey Racing naar GT Open en mogelijk ook naar het World GT

Toen Porsche duidelijk maakte dat het geen steun meer zou verlenen aan de teams die dit jaar een wagen van het merk inzetten in het VLN kampioenschap, zocht veelvuldig winnaar van de 24u van Nürburgring, Manthey Racing, naar een nieuwe uitdaging. Die heeft het team nu gevonden in het GT Open kampioenschap waar het met fabriekssteun een nieuwe 911 GT3-RSR zal inzetten voor de Porsche rijders Marco Holzer en René Rast.
Nadat Manthey Racing aangaf niet langer met Porsche uit te komen in het VLN kampioenschap dacht menigeen dat het team zou promoveren tot officiële Porsche equipe in het WEC of de ELMS. Voor het WEC viel de keuze echter terug op het Proton-Felbemeyer  team en Olaf Manthey  zag blijkbaar de ELMS niet zitten wegens een te zwakke concurrentie. De keuze viel dus uiteindelijk op het GT Open kampioenschap waar het team een nieuwe 911 GT3-RSR zal inzetten in de Super GT (GT2) klasse. Dat het competitieve kampioenschap dit jaar ook de Nürburgring aandoet, zal niet vreemd zijn aan de keuze van Olaf Manthey. De taak van Manthey Racing zal vooreerst zijn om de heerschappij van Ferrari in het kampioenschap te doorbreken. Er wordt gefluisterd dat Porsche op nog een ander sterk team zal kunnen rekenen om een nieuwe GT3-RSR in te zetten tegen de Ferrari armada.

Ondertussen lanceert het Italiaanse magazine Autosprint het gerucht als zou Porsche dan toch ook deelnemen aan het World GT kampioenschap. Dit zou dan gebeuren onder de vleugels van het Exim Bank Team China. Noteer dat verleden jaar de SRT Corvette uitkwam in het WK GT1 onder de naam van dit mysterieuze Chinese team. Er werd toen gefluisterd dat Ratel himself achter de constructie van het team zat en het eveneens sponsorde om alzo voldoende wagens aan de start te krijgen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 08 februari 2012 om 19:30


Andere publicaties op Racingworld.be...