FIA WEC: voorlopige deelnemerslijst 12H of Sebring (WEC)

12H of Sebring12H of Sebring
De Automobile Club de l’Ouest heeft deze namiddag een voorlopige deelnemerslijst vrijgegeven voor de 12 uren van Sebring, de legendarische wedstrijd die al binnen minder dan een maand het startschot geeft voor het WK endurance. Uiteraard verschilt deze lijst nauwelijks van de seizoenslijst, maar we worden alvast wijzer over de samenstelling van de verschillende bemanningen.
Audi Sport Team Joest zal niet twee, maar drie Audi R18 inzetten in de klassieker. Qua rijdersbezettingen vallen er niet meteen verrassingen te noteren. Op de afwezigheid van Mike Rockenfeller na, vinden we dezelfde trio’s terug die vorig jaar de 24h du Mans afwerkten. Nick Heidfeld en onze Noorderbuur Jeroen Bleekemolen vervoegen de twee Rebellion Lola’s als derde piloot. Ook Pescarolo is van de partij ondanks het feit dat de nieuwe op de AMR-one gebaseerde Pescarolo 03 nog niet klaar is. De legendarische equipe verkreeg een derogatie van de organisatie om per uitzondering haar vertrouwde 01 nog een laatste keer in te zetten. Toyota slaat zoals aangekondigd de eerste wedstrijd over.
 
De deelnemerslijst die u hieronder kan terugvinden bevat enkel de wagens die participeren in het kader van het FIA WEC. Zij zullen nog het gezelschap krijgen van het ALMS-veld waardoor het ongetwijfeld zeer druk zal worden op de piste in Florida.

FIA WEC deelnemersFIA WEC deelnemers


Foto: Audi


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op dinsdag 21 februari 2012 om 17:40


Andere publicaties op Racingworld.be...