Dylan Derdaele test Vita4One BMW Z4 in Portugal

Vita4One - BMW Z4Vita4One - BMW Z4
Het is al lang geen geheim meer dat Dylan Derdaele wil doorbreken in de internationale GT-scène. De jonge Limburger die zijn strepen verdiende in de Belcar en er vorig seizoen de GT Open titel binnenhaalde, zoekt voor 2012 een top GT3-zitje. In het kader van die zoektocht werkte hij afgelopen week naast enkele bekende namen een test af achter het stuur van een BMW Z4 GT3 van Vita4One.
Dylan Derdaele zakte afgelopen week af naar het zonnige Portimao om daar een test af te werken voor de Vita4One equipe van Michael Bartels. Deze laatste was na afloop best te spreken over het Limburgse talent: “Dylan is een groot talent met veel potentie. Met nog maar 19 levensjaren leverde hij een indrukwekkende prestatie af die hij nu zorgvuldig nog verder kan verbeteren.” Naast de Belg namen ook Markus Winkelhock, Mathias Lauda, Henri Moser en Nikolaus Mayr-Melnhof deel aan de test.
 
Begin maart zal Derdaele nog enkele tests afwerken bij verschillende teams alvorens de knoop door te hakken. Binnen het Derdaele kamp werd de ervaring in de Vita4One BMW in ieder geval als positief beschouwd. Het is dus best mogelijk dat hij komend seizoen voor het Duitse team kan uitkomen afhankelijk van eventuele andere rijders, betaalbare sponsoring en de lange termijn mogelijkheden die Vita4One kan aanbieden.
 
Foto: Wolfgang Koepp


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op dinsdag 21 februari 2012 om 18:32


Andere publicaties op Racingworld.be...