Kortnieuws formulewagens: Frustrerende races voor de Belgen

Benjamin BaillyBenjamin Bailly
Vandaag kwamen onze landgenoten Sam Dejonghe (F3 Open), Benjamin Bailly (F Renault 2.0) en John Wartigue (GP3) in actie voor hun tweede race van het weekend. Ze kenden allen echter de nodige pech waardoor de resultaten tegenvielen, hoewel Dejonghe nog een vierde plaats uit de brand sleepte.
F3 Open: Na zijn vierde plaats gisteren hoopte Sam Dejonghe vandaag op Spa te kunnen strijden voor de overwinning en minstens een podiumplaats te behalen in eigen land. Gisteren kende hij wat problemen met de afstelling van de wagen en hoopte deze voor de tweede race verholpen te hebben. Echter werd de zaterdagrace nog verreden onder een bleek zonnetje, dan werden de deelnemers vandaag op regen getrakteerd. Dejonghe startte op een nog droge piste ditmaal als vijfde en rukte al snel op naar de tweede plaats. Doch hij kon niet weerstaan aan de druk van alweer Schiro (zie gisteren) en Grenhagen, die beiden de blauwe Dallara passeerden. Even nadat de race halfweg was begon het plots te regenen en dit terwijl alle wagens op slicks stonden. Verschillende slippers en sorties waren het gevolg  waarop de safety-car naar buiten kwam en de wagens naar de finish begeleide. In die laatste fatale raceronde was Dejonghe echter ook rondgegaan, waarbij hij één plaats verloor, een plaats die hij dus niet meer kon ophalen. De Antwerpenaar had nog zo gehoopt om zijn fans een podium te schenken en kon dan ook niet tevreden zijn met zijn plaats. Grenhagen won de race voor Raimondo en Schiro. De Formule 3 rijders hadden in ieder geval nog meer geluk dan de deelnemers aan de Formule 2 race. Na gestart te zijn bij hevige regen werd de race al na één ronde geneutraliseerd door de safety-car, waarna de race drie ronden later definitief werd afgevlagd zonder herstart te zijn.

F.R. 2.0 ALPs: Benjamin Bailly was eerder al gestart aan zijn tweede race in het ALPs Formule Renault 2.0 kampioenschap en kon nog profiteren van een droge baan. Bailly die als veertiende van start ging geraakte evenals gisteren betrokken bij een incident na de start en viel terug naar achteraan in het veld. De Belg was opnieuw aangewezen op een inhaalrace die hem uiteindelijk de dertiende plaats opleverde. Tunjo won voor Nato en Chatin.

GP3: Ook  John Wartique beleefde weinig plezier aan zijn tweede race op het circuit van Valencia. De Belg nam nochtans een mooie start van op de zesde lijn en lag eventjes op de tiende plaats, maar werd al in de tweede ronde aangereden door een agressieve Daly met een opgave als gevolg.  

Foto: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 24 juni 2012 om 22:05


Andere publicaties op Racingworld.be...