GT Open Spa: Ferrari onder de zon - Porsche in de regen

Manthey Racing - 911 GT3-RSRManthey Racing - 911 GT3-RSR
Op het circuit van Spa-Francorchamps vond van het weekend de derde manche van het GT Open kampioenschap plaats. Er stonden twee races op het programma, één op zaterdag en een kortere race op zondag. De zonnige zaterdagrace zag de overwinning gaan naar de AF Corse Ferrari van het tweetal Bruni/Leo, terwijl tijdens de verregende zondagrace de zege in handen viel van het Porsche duo Holzer/Tandy.
Achtentwintig wagens dienden zich aan voor de derde manche van het spectaculaire GT Open kampioenschap. De nieuwe Maserati GT3 kwam alweer niet opdagen evenals de Seyffarth Mercedes, terwijl het Veka Racing Team besloot om zich op de Supercar Challenge te concentreren. Maar met Ferrari, Porsche, Aston Martin, Corvette, McLaren, Lotus, Lamborghini en Mosler stonden de mooiste GT wagens van het moment aan de start.

Corvette C6-R - Gianmaria/RamosCorvette C6-R - Gianmaria/Ramos
Bij de eerste race deelden de AF Corse Ferrari van Bruni/Leo en de Manthey porsche van Holzer/Tandy de eerste lijn. Bij de start was de Manthey Porsche als eerste weg maar de AF Corse Ferrari ging hem al snel voorbij en de concurrentie zou de rode wagen niet meer terugzien, Bruni en Leo wonnen op overtuigende wijze hun tweede race van het jaar. Achter de Ferrari ontspon er zich echter een bloedstollend duel voor de tweede plaats tussen vier wagens (zie video), de Aston Martin Vantage van Barba, de Manthey Porsche en de Ferrari’s van Montermini en Peter. Dit gevecht hield de toeschouwers ronden lang in spanning tot uiteindelijk de Porsche moest opgeven na een klapband en Peter’s teamgenoot Broniszewski het ritme moest lossen. Barba/Malucelli pakten uiteindelijk de tweede plaats met hun Vantage voor de Scuderia Villorba Ferrari van Juan Manuel Lopez en Andrea Montermini. De vierde plaats ging naar de IMSA Matmut Porsche van Narac/Pilet voor de in de serie debuterende Corvette C6-R van Gianmaria/Ramos. AF Corse won ook de GTS (GT3) klasse met Andrea Rizzoli/Stefano Bizzari die de McLaren MP4-12C van Hummel/Christodoulou voor bleven.

Aston Martin Vantage - VilloisAston Martin Vantage - Villois
Regen maakte het de rijders moeilijk voor de tweede race op zondag, maar deze condities leken de Porsche’s goed te liggen want het Duitse merk behaalde de ditmaal de dubbel. Holzer/Tandy loodsten de Manthey Porsche naar de overwinning na een duel met merkgenoten Pilet/Narac. De verraderlijke condities lieten ook de GT3 wagens toe om te schitteren en zo pakte de Kessel Ferrari F458 GT3 van Daniel Zampieri en Michael Dalle Stelle niet alleen de overwinning in de GTS klasse maar ook de derde plaats algemeen. Opnieuw kaapte de Lapidus McLaren de tweede plaats in de klasse weg. Corvette deed het nog een plaatsje beter dan gisteren met een vierde plaats voor ditmaal  Moncini/Sijthoff die Bruni/Leo vooraf gingen. Peter/Broniszewski eindigdevoor de tweede maal op rij op de zesde positie. De Aston martin Vantage ging al in de opwarmingsronde van de baan en moest even later opgeven terwijl Giammaria in de Corvette een tik kreeg van de Lamborghini van Kox.



Foto's: GT-Open/Fotospeedy, Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 25 juni 2012 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...