GT Open: Paul Ricard: Tweede zege van het seizoen voor Scuderia Villorba

Scuderia Villorba - Ferrari 458 ItaliaScuderia Villorba - Ferrari 458 Italia
Andrea Montermini en Juan Manuel Lopez hebben in hun Scuderia Villorba Ferrari 458 Italia de tweede race van het GT Open weekend te Paul Ricard gewonnen. In een zeer vermakelijke wedstrijd was het duo net een maat te sterk voor de Manthey Porsche van Nick Tandy en Marco Holzer. De zege voor de witte Ferrari is voorlopig echter onder voorbehoud daar er nog een straf kan volgen voor het van de baan tikken van de toenmalige leidende Corvette GT1 van Ramos en Giammaria. Het podium werd vervolledigd door de AF Corse Ferrari van Bruni en Leo die in extremis het Kessel Racing exemplaar van Peter/Broniszewski nog kon voorbijgaan.
Villois Racing - Aston Martin Vantage V12Villois Racing - Aston Martin Vantage V12
De Scuderia Villorba Ferrari en de Manthey Porsche verkeerden gedurende de hele race in elkaars gezelschap, Nick Tandy had de Porsche in de eerste wedstrijdhelft voorbij de Ferrari gemanoeuvreerd, maar na de pilotenwissel lag de Ferrari weer op kop. In de aanvangsfase was het echter de gediskwalificeerde winnaar van gisteren, de Villois Aston Martin Vantage, die het veld aanvoerde. Dankzij de handicapseconden zat er na 50 minuten wedstrijd echter niet meer in dan de vierde plek. Een andere kanshebber op de zege was de door SRT gerunde Corvette C6.R van Ramos en Giammaria, de wagen lag aan de leiding na de pitstops maar werd vervolgens van de baan getikt door de latere winnaar. Het zwarte monster werd uiteindelijk nog zesde. In GTS ging de zege naar de Autorlando Porsche van Beretta/Puglisi, Peter Kox werd er derde in zijn Reiter Lamborghini die hij deelt met Nico Pronk.
 
Start race 2Start race 2
In het kampioenschap is het momenteel ongemeen spannend met twee wagens die beide 120 punten op hun conto hebben, zijnde de Manthey Porsche en de Villois Aston Martin. Zij worden op amper 7 punten achterstand gevolgd door de AF Corse Ferrari van Bruni en Leo. Het kampioenschap gaat nu zijn zomerpauze in en schiet terug in actie tijdens het tweede weekend van september op de Hongaroring.

Uitslag race 2Uitslag race 2


Foto's: GT-Open/Fotospeedy


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zondag 22 juli 2012 om 17:13


Andere publicaties op Racingworld.be...