24H Zolder: Voorbeschouwing Euroracing

Met nog exact 3 dagen voor de start van de 24uren van Zolder 2012, is Euroracing klaar om een opmerkelijke prestatie te leveren. Het sympathieke team uit Antwerpen ambieert niet alleen een podium in de Touring klasse, maar zal dit bovendien op een opmerkelijke wijze trachten te bereiken. Hun vertrouwde BMW M3 V8 werd tot in de puntjes voorbereid, ten einde dit mooie resultaat te kunnen behalen.
Voor deze 24uren van Zolder zal EuroRacing teruggrijpen naar de roots van de autosport en deelnemen met 2 piloten, en eveneens met startnummer 2. Christophe Pampel en Quinten Devreker staan voor een zware fysieke opdracht maar zijn zeker van hun slaagkansen. De keuze voor slechts 2 piloten was al van bij het begin van hun avontuur vastgelegd. Op deze manier willen ze teruggrijpen naar de echte roots van de autosport toen de piloten in jaren ’60, ‘70 en ’80 deelnamen aan 24uren wedstrijden met slechts 2 piloten. In die tijd lagen de snelheden echter lager, waren er minder vertragende bochten op het circuit aanwezig en diende de piloot minder G-krachten te verwerken…zij staan dus voor een zware opdracht! Wat dit alles nog sterker en vooral Autosport pur sang maakt is dat Christophe Pampel, bijgestaan door de vaste mecaniciens en teamleden, de EuroRacing BMW M3 V8 volledig zelf heeft ontwikkeld en gebouwd. Een unicum in de hedendaagse autosport!

Het sterk gemotiveerd team is er alvast klaar voor om de 24uren van Zolder tot een goed einde te brengen, en het vooropgestelde doel te behalen!

Afspraak aan de finish van de 24uren van Zolder 2012 op zondag om 16.00u !

Euroracing press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 05 september 2012 om 20:11


Andere publicaties op Racingworld.be...