24H Zolder: Voorbeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen won in een Porsche 911 met Armand Fumal de Gentlemen Trophy in de 24 Uur van Spa, nadat hij eerder met Ward Sluys als tweede aantikte in de 1000 Kilometer van Palanga, daar aan het stuur van een BMW M3 Silhouette. Neem die drie rijders, voeg daar nog een jong talent van eigen bodem bij, met name Christoff Corten, en we krijgen een viertal dat tijdens de komende 24 Uur van Zolder als outsider wel eens hoge ogen zou kunnen gooien.
Steve Vanbellingen-Armand Fumal-Ward Sluys-Christoff Corten, dat is het viertal dat zaterdagmiddag aan de start verschijnt van de 24 Uur van Zolder editie 2012. Het kwartet bestuurt een JR Motorsport BMW M3 Silhouette, de wagen waarmee Steve Vanbellingen en Armand Fumal in 2005 al eens derde werden achter de toen ongenaakbare GT1's en GT2's. Beide rijders streden in diezelfde periode met de BMW M3 Silhouette, toen overigens nog in handen van KS Motorsport, voor de nationale titel in toerisme, een titel die Steve Vanbellingen in 2007 op zijn naam zou schrijven. Later zou de wagen ook nog de 12 Uur van Spa en de 1000 Km van Palanga winnen, telkenmale met onder meer Steve Vanbellingen achter het stuur.

“De BMW M3 Silhouette is een gedegen wapen”, weet Oost-Vlaming Ward Sluys, “in die mate zelfs dat ik eigenlijk de 24 Uur van Zolder niet in mijn agenda aangekruist had, maar na mijn tweede plaats in de 1000 Kilometer van Palanga eerder deze zomer, besliste ik dan toch om aan boord van de BMW te stappen. Ik heb zoveel vertrouwen in de wagen, het team en mijn teamgenoten, dat ik die beslissing kon nemen. Ik hoop uiteraard op een sterk resultaat en telkens als ik aan die derde plek van Steve en Armand denk van enkele jaren geleden, dan krijg ik meer zin om er aan te beginnen.”

Steve Vanbellingen weet waaraan hij begint, want al meer dan tien jaar verschijnt de Leuvenaar trouw op post in Zolder. Hij behaalde in het verleden naast de derde plaats er ook al meerdere ereplaatsen en is dan ook gebrand op een nieuwe sterke prestatie. “Het is wat koffiedik kijken”, aldus de man van Stand 21. “Er zijn drie dikke GT3's, wagens die in principe iets sneller zijn dan wij, maar zij kunnen in Zolder hoogst waarschijnlijk ook geen ritme aanhouden van de sprintwedstrijden. De grote onbekende factor is uiteraard de aanwezigheid van de prototypes, de kleine open wagens, die wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Ik ben alvast blij dat de 24 Uur van Zolder weer een vol veld kan aantrekken, met diverse wagens en heel wat kanshebbers op de zege. Het blijft toch een van de mooiste races van ons land!”

Christoff Corten is de rookie van het gezelschap, maar ondanks zijn prille leeftijd, heeft hij al heel wat ervaring in lange wedstrijden. Corten won vorig jaar de Gentlemen Trophy in de 24 Uur van Spa met een Porsche en streed een jaar eerder heel lang voor het podium in de 24 Uur van Zolder. De jonge kerel uit Tienen is in de wolken met zijn deelname. “Ik ben enorm blij om met deze zeer ervaren rijders aan de slag te kunnen. Ik ga tegelijkertijd heel wat kunnen leren, mee voor de voorste posities strijden en opnieuw in een schitterende lange race aan de slag kunnen. Ik bedank dan ook nu al alle partners, het team en iedereen die me geholpen heeft om zoiets mogelijk te maken.”

Last but not least is er Armand Fumal die net als Steve dit seizoen circuit met rally combineert. De Waalse internetondernemer zat dus al op de winnende wagen met Vanbellingen in Spa en hoopt uiteraard ook nu weer sterk te presteren: “De keuze lag voor de hand gezien de historiek van ons beiden en ook het feit dat Steve en ik op dezelfde manier zo'n race benaderen. Ik ben hier in Zolder al tweemaal derde geworden, éénmaal met BMW en een andere editie met een Porsche, dus ik ken de wedstrijd en weet wat mogelijk is. Ik heb er dan ook weer het volste vertrouwen in voor deze race. ”

Herhalen we dat de kwalificaties van de 24 Uur van Spa plaats vinden op donderdagavond, tot net voor middernacht en dat de race start zaterdag om 16u00. Wie het autosportfeest niet ter plaatste kan meemaken, die kan de race ook quasi integraal volgen op Life!TV (Telenet).

Steve Vanbellingen press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 05 september 2012 om 20:12


Andere publicaties op Racingworld.be...