F3 Open: Sam Dejonghe niet in Barcelona, wel op TV

Op zijn Facebook fanpage kondigde Formule 3 piloot Sam Dejonghe aan dat hij niet zal deelnemen aan de laatste ronde van het European F3 Open in Barcelona begin november : "Ik had nog graag mijn stempel gedrukt tijdens de afsluitende races van het seizoen en alles willen geven, vooral omdat P3 in het eindklassement nog mogelijk was. Helaas hebben budgettaire beperkingen hier anders over beslist."
De Vlaamse piloot uit de Noorderkempen heeft nochtans een mooi parcours afgelegd dit jaar. 
Met een overwinning op de Nürburgring en meerdere podiumplaatsen (o.a. Portimao, Hungaroring, Monza) kan hij – in verhouding tot een minimale voorbereiding als gevolg van een beperkt budget – een mooie eindbalans voorleggen.  Sam heeft bewezen dat hij beklijvende duels succesvol kan uitvechten, dat hij mee kan strijden voor de topposities en dat hij vol voor de overwinning kan gaan.

Het is natuurlijk een ontgoocheling dat Sam niet meer de kans krijgt om zich nog eens extra te bewijzen aan het einde van het seizoen, maar hij besluit - strijdvaardig zoals we hem kennen - met volgende woorden : “Ik hou het hoofd rechtop en blijf keihard werken om mijn toekomst te verzekeren.  F1 is nog steeds mijn doel…”
Uit goede bron vernemen we dat Sam Dejonghe en zijn entourage inderdaad intensief werken aan een meerjarenproject dat zijn racecarrière verder op de rails moet zetten. Om strategische redenen kan hierover op dit ogenblik geen informatie worden gegeven, maar Sam zelf belooft zijn supporters als eerste in te lichten, zodra er duidelijkheid is.

In afwachting kunnen die supporters Sam aan het werk zien in een heel ander kader : “Nu zondag 28 oktober ben ik gevraagd door VIER, de opvolger van de commerciële zender VT4, om met Kris Wauters en Marc Goossens commentaar te geven bij de Grote Prijs Formule 1 van Indië in New Delhi, tijdens de voorbeschouwingen en de nabespreking.”  

Afstemmen dus op VIER, zondagmorgen van 10u00 tot 12u35.

Sam Dejonghe press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2012 om 18:31


Andere publicaties op Racingworld.be...