Definitief: een Corvette C5-R voor GLPK Carsport!

Anthony Kumpen, Mike Hezemans en Bert Longin zullen de C5-R de sporen gevenHet gerucht deed al een tijdje de ronde, maar de bevestiging in de rangen van het GLPK Carsport team liet op zich wachten. Maar de witte rook is er eindelijk, het nieuws is nu officieel. En dat nieuws mag best gehoord worden want het Belgisch-Nederlands team GLPK Carsport zal een Corvette C5-R inzetten in het FIA GT kampioenschap 2005. De wagen is afkomstig uit de ateliers van Pratt & Miller en achter het stuur nemen drie toppers plaats uit de lage landen. Bert Longin, Mike Hezemans en Anthony Kumpen moeten er voor zorgen dat de Corvette C5-R zich kan manifesteren aan de top van het FIA GT kampioenschap 2005.

Het GLPK Carsport team is een fusie van het Belgische GLPK Racing en het Nederlandse Carsport Holland, respectievelijk onder de leiding van Paul Kumpen en Toine Hezemans. Beide teams bundelen nu hun krachten én ervaring voor dit nieuwe avontuur met de Corvette C5-R. De wagen zal onderhouden worden in België in de ateliers van GLPK Racing. Maar ook in het atelier in Hasselt wordt er samengewerkt over de grenzen heen. Een ingenieur van GLPK Racing, een ingenieur van Carsport Holland én een rits mecaniekers van GLPK Racing zal instaan voor het onderhoud én klaarstomen van de wagen voor en na de wedstrijd. Tijdens de raceweekends is Toine Hezemans het aanspreekpunt van het team als teammanager. « Dit is een mooie uitdaging voor mij om tijdens het FIA GT kampioenschap de rol van teammanager op mij te nemen» aldus Toine Hezemans. « Het is werkelijk een hele eer, en tegelijk een mooie kans, voor mij om op internationaal niveau de kleuren van Cadillac & Corvette Europe te mogen verdedigen, zeker nu de uitvalsbasis van Cadillac & Corvette Europe in Nederland gevestigd is. Het contract is nu getekend, ik sta te popelen om mij in het avontuur te storten.»

GLPK Carsport Corvette C5-RDe Corvette C5-R is geen onbekende in het autosportmilieu. De wagen die door het GLPK Carsport team zal worden ingezet is één van de twee officiële wagens die, afgelopen jaar, deelnam aan het ALMS kampioenschap ( American Le Mans Series ) in de categorie GTS. Mét succes want de Corvette C5-R won meteen het kampioenschap in zijn categorie. «Deze Corvette is uitgerust met de laatste evoluties 2004» aldus Bert Longin. «Dat betekent dat de wagen uitgerust is met de laatste nieuwe sequentiële versnellingsbak van X-Trac, evenals de recentste evolutie van de motor en het beste aërodynamische pakket. Met een dergelijke wagen ben ik er zeker dat we een te duchten team zijn voor de titel in het FIA GT kampioenschap 2005. De wagen heeft alles al gewonnen waaraan hij deelnam. Of het nu in het ALMS kampioenschap was of in Le Mans. Het is voor het eerst dat de Corvette C5-R deelneemt aan het FIA GT kampioenschap. We hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Meer zelfs, … ik zie de Corvette C5-R als de enige waardige tegenstander van de Maserati MC12 !»

GLPK Carsport
Het project heeft de steun van Cadillac & Corvette Europe maar het GLPK Carsport team kan ook nog rekenen op een andere topper, met name Pirelli. Anthony Kumpen, de derde rijder van het Belgisch – Nederlands team verheugt zich op de samenwerking met Pirelli. «Het is van onschatbare waarde dat je de steun hebt van zo’n bandenfabrikant op Europees niveau. Na Monza zijn er nu al diverse testsessies gepland, wat ons moet toelaten om de Corvette snel onder de knie te krijgen. Wat ik nu al met zekerheid kan zeggen is dat de wagen over een enorm potentieel beschikt, en dat is een grote motivatie voor iedereen. Ik denk dat we aan het begin staan van een fantastisch avontuur. Je mag er zeker van zijn dat we met het GLPK Carsport een team hebben die deze fantastische wagen tot het uiterste kan drijven én ons als rijders in staat moet stellen om wedstrijden te winnen.»


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op vrijdag 11 maart 2005 om 17:24


Andere publicaties op Racingworld.be...