RW-Dame Sylvie Delcour in de Rallye Aïcha des Gazelles

Het is niet onze gewoonte om verslag uit te brengen over Rally Raid. Maar als één van onze Racingworld.be-piloten voor één keertje 'vreemd gaat', willen we jullie dat helemaal niet onthouden...

Sylvie Delcour gaat met de glimlach van start.De maand oktober 2005 betekende een ommekeer in de leefwereld van Sylvie Delcour. Toen stond ze immers voor het eerst aan de start van een rallyraid. Ze bracht het er goed van af en had meteen de smaak van het avontuur te pakken. Amper een half jaar later krijgt het verhaal een vervolg om van te dromen. Van 15 tot 29 april aanstaande neemt Delcour met een HYUNDAI Terracan deel aan de Rallye Aïcha des Gazelles, die zich afpeelt in de Marokkaanse Sahara.

De 'Rallye Aïche des Gazelles' is sinds de eerste editie in 1990 zowat de standaard geworden voor vele vrouwen in de gemotoriseerde sporten. Avontuur en sport gaan er hand in hand en wat betreft de navigatie dienen die deelnemers het te doen met de 'oude instrumenten', zijnde kompas en kaarten. Back to the roots dus...

Het 'grote' werk."Dit wordt heel andere koek dan wat ik vorig jaar onder de wielen geschoven kreeg', glimlacht Sylvie Delcour. "Met beperkte navigatiemiddelen moeten we gedurende tien dagen een opgelegd parcours afwerken. De kunst bestaat er in om geen enkel checkpoint te missen en het parcours af te leggen in zo weinig mogelijk kilometers. De tijd is van ondergeschikt belang, maar het spreekt voor zichzelf dat elke deelnemer strijdt voor de zege. Zowel algemeen als in de diverse klassen. Het zal een zwaar, uitputtend en uitdagend avontuur worden, want er staan diverse duinenetappes op het programma."

Sylvie Delcour & Marie SpeeckaertDelcour verschijnt aan de start met Marie Speeckaert als teamgenote. Deze dame is niet aan haar proefstuk toe, gezien haar eerdere deelname aan de Rallye des Gazelles. Het duo beschikt over een HUYNDAI TERRACAN, voorzien van een turbo diesel motor die 163 PK levert. Deze Hyundai werd geprepareerd in de ateliers van J-C Kaket (4x4 service). In de tweede wagen van het team vinden we Julie Taton (Ex-Miss België) en Nancy Sinatra (RTL) terug. U kan de avonturen van Sylvie Delcour (startnummer 164) en haar ploeggenoten dagelijks volgen via haar website www.sylviedelcour.be, die overigens tegen aanvang van het evenement in een volledig nieuw jasje zal steken, en natuurlijk ook via de officiële website van de organisatie: www.rallyeaichadesgazelles.com en via www.bg2g.be .

(Foto's: JLP)


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 10 april 2006 om 23:19


Andere publicaties op Racingworld.be...