Le Mans: Reacties na de race

Bruno Spengler, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes (1ste plaats): "Ik ben blij met mijn derde zege van het seizoen. De race was niet zo gemakkelijk als het leek omdat Mika voortdurend druk op mij uitoefende. Mijn goede start speelde een belangrijke rol voor mijn succes. Ik sta nu tweede algemeen en ik kijk uit naar de race in Hockenheim, waar ik zal proberen deze positie te behouden. Proficiat aan Bernd met zijn kampioenschapstitel."

Mika Häkkinen, AMG-Mercedes (2de plaats): "Ik ben blij dat ik weer op het podium eindigde na een moeilijk seizoen. Vandaag verliep alles zoals het moest en dit laat zien hoe sterk ons team is. Ik wil iedereen bedanken voor hun fantastische job gedurende het hele weekend. Goed gedaan, Bernd. Je was uitstekend!"

Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline (3de plaats): "Ik ben heel ontgoocheld dat het kampioenschap verloren is. Proficiat aan Bernd (Schneider) die een fantastisch seizoen had. Mijn auto was heel goed vandaag. Jammer genoeg had ik een slechte start, ik had teveel wielspin. Zo moesten we onze strategie aanpassen en onze eerste pitstop vroeger maken dan gepland. Ondanks de korte eerste stint kwam ik in het verkeer terecht, wat Spengler en Häkkinen de kans gaf om de race te controleren. Ik had een fantastisch duel met Jamie Green and Ik was uiteindelijk beter dan hem. Na zo een start is deze derde plaats het beste wat ik kon doen."

Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes (5de Plaats): "Ik ben heel opgetogen met mijn vijfde titel; het is een hele speciale voor mij. Dit is een grote dag in mijn leven. De race was niet gemakkelijk en ik had enkele moeilijke duels. Toen ik in de eerste ronde in het grind werd geduwd, dacht ik dat ik niet in staat was de titel vandaag al op zak te hebben. Daarom ben ik gelukkiger dat ik hier als vijfde eindig. ciat aan Bruno en Mika met hun 1-2 overwinning. Wanneer we strijden voor de constructeurstitel en de tweede plaats bij de rijders binnen twee weken in Hockenheim, willen we voor onze fans een spectaculaire race voorschotelen."

Vanina Ickx, Futurecom TME (16de plaats): "Jammer genoeg blokkeerde mijn motor tijdens de start. Ik werd de pitlane ingeduwd omdat mijn auto niet meer wou starten. Nadat hij opnieuw startte, had ik een middelmatige race."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op maandag 16 oktober 2006 om 17:52


Andere publicaties op Racingworld.be...