Reacties na Francorchampagne (deel 3)

Jean-Pierre Van de Wauwer – Garage Pino Racing: "Mijn twee tegenstanders hinderden elkaar op de klim richting Combes, waardoor ik ze allebei buitenom kon passeren. Nadien heb ik gewoon het gat dicht gehouden voor de Renaults. Dankzij de competitiviteit van de Porsche is dat gelukt. Prachtig. Een week geleden wonnen Marc en ik bij de gemeenteraadverkiezingen en nu behalen we onze eerste overwinning van de dag na een mooie strijd. Het knappe seizoen van GPR duurt voort..."

Marc Duez – Garage Pino Racing (race 2) : "Het was nipt, maar het is gelukt. We werden kampioen in GT2 en we worden in het kampioenschap 3de en 4de algemeen. Dat is een uitstekend resultaat voor een wagen die dit seizoen nog ontwikkeld werd. Een verdiende bekroning voor Pino, die geweldig werk levert. Wat de ambiance betreft, heeft GPR zeker alle titels behaald!"

Koen Leyssens – KS Motorsport: "De kwalificaties verliepen niet echt zoals verhoopt. We hebben vrij lang naar de goede set-up gezocht en je hebt eigenlijk maar een goed kwartier om een snelle tijd neer te zetten. We rijden een kwartier met enkel de snellere wagens op de piste en dan moet je uiteraard die beslissende snelle tijd neerzetten. Van zodra de overige, tragere deelnemers het veld vervoegen, wordt het veel moeilijker."

Steve Vanbellingen – KS Motorsport: "Er waren zoveel incidenten en gele-vlag-situaties, dat het moeilijk was om een ritme te vinden. Bovendien heb ik het mijn merkgenoot Patrick Slaus, die in strijd was voor de titel, in de strijd om de vijfde positie niet moeilijk gemaakt. Ondanks het feit dat de wegligging van de wagen niet perfect was - ik miste na enkele ronden al grip - heb ik een bijzonder mooi gevecht met Loic Deman en Maxime Soulet geleverd. Het was heel fairplay en zo moet het ook. We sluiten hier ons BTCS-verhaal af en kunnen nu beginnen aan de voorbereiding van het seizoen 2007, want KS-Motorsport komt zeker naar de BTCS terug."

Danny De Laet – CEO Racing: "Dit laatste weekend was er eigenlijk één zonder veel verhaal. We kwamen dit weekend misschien net iets te kort om echt voor het podium te vechten, maar we eindigen toch maar mooi vooraan in het kampioenschap. Bovendien heb ik het beste van mezelf gegeven in enkele leuke duels."

Bert van Rossem – CEO Racing: "De BTCS was een fijne ervaring, maar de GT's verdwijnen uit dit kampioenschap en we zullen ons in de toekomst volledig op de Belcar concentreren. Het belangrijkste nieuws voor CEO dit weekend is misschien wel dat we volgende week met de Manthey Biturbo uitpakken. We rijden in de gastklasse, maar gaan wel trachten vooraan mee te draaien. Ik kijk er in ieder geval naar uit."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in BTCS op dinsdag 17 oktober 2006 om 13:02


Andere publicaties op Racingworld.be...