Bart Van Samang over het nieuwe seizoen (deel 2)

MSE - Porsche 996 Bi-turboBart Van Samang klimt dit jaar opnieuw een trapje hoger op de ladder, nu hij de overstap naar het merk uit Weissach maakt. "Voor mij was dit mijn vuurdoop met een Porsche. Toch wel een klein beetje een droom die uitkomt. Na enkele jaren Touring Cup met een Opel Corsa, de Marcos Mantis, en enkele malen de 24 Uren van Zolder, en dan vorig jaar een volledig seizoen Belcar met de BMW, voel ik me klaar om er dit seizoen opnieuw aan te beginnen. Ik heb tijdens de testdag op 22 maart voor de eerste keer kunnen kennismaken met de Porsche Bi-turbo, en dit is me alvast goed bevallen. Na enige tijd begon ik de wagen vertrouwd aan te voelen en was ik tevreden met mijn rondetijden. Ik ga nu proberen om samen met Paul de setup nog beter te krijgen. We weten waar we nog wat aanpassingen kunnen doen om de Porsche sneller te maken, dus ik kijk alvast uit naar de volgende rondjes met deze wagen. Onder deskundige begeleiding van onze race-ingenieur Dominiek Paret gaat dit zeker lukken. We verstaan mekaar zeer goed en dat is enorm belangrijk om het maximale uit de wagen te kunnen halen. Als ik mijn ervaringen met de wagen op het circuit aan hem doorgeef, weet hij dit perfect om te zetten in verbeteringen in de setup... "

Een nieuwe wagen betekent natuurlijk dat er ook van het team niet te onderschatten inspanningen verwacht worden. "MSE heeft alvast schitterend werk geleverd om de wagen raceklaar te krijgen tegen de eerste training. De Porsche is pas enkele dagen voor onze persvoorstelling op 16 maart aangekomen in ons atelier in Genk en er was op dat moment nog veel werk aan de winkel. Fysiek voel ik me er alleszins klaar voor. Ik heb tijdens de winter mijn conditie nog wat bijgeschaafd met mountainbiken en fitnessen. Ik hecht hieraan veel belang, omdat ik in het verleden gemerkt heb dat een goede fysieke conditie van belang is voor je prestaties in een racewagen, vooral tijdens endurancewedstrijden", legt Bart uit.

Een plus één is twee, en dat geldt ook voor het gezin Van Samang. Al jaren rijdt zoon Bart samen met Jef Van Samang. Samen betwistten ze de afgelopen seizoenen een pak races. Zoals eerder vermeld, wisselt Bart dit jaar de positie in de kuipstoel af met Van Samang senior. "Dit jaar zal ik opnieuw deelnemen samen met mijn vader. Paul is vaste piloot op de Porsche en mijn vader en ik wisselen af. Ik zal alvast de eerste race voor mijn rekening nemen. We hebben de laatste jaren samen geraced en hier veel plezier aan beleefd, want we verstaan mekaar perfect. Vooral de 2 jaar samen in de Touring Van SamangCup met de Marcos waren fantastisch. Hier heb ik ontzettend veel van hem kunnen leren, en ik ben hem daarnaast ook enorm dankbaar dat hij me de kans gegeven heeft om deze sport te kunnen beoefenen."

Ook naast de baan en buiten het atelier is er in de aanloop naar het nieuwe seizoen een berg werk te verrichten. "Dat klopt", knikt Bart, "naast het racen zijn we ook intensief bezig met onze sponsorcontacten. MSE beschikt in Zolder zoals gezegd over een VIP-ruimte, waar heel wat werk inkruipt. Hier draait naast het sportieve luik alles rond... MSE biedt aan haar financiële partners een totaalpakket aan, en dit gaat veel verder dan de publiciteit op de racewagens. Dit seizoen investeerden we bijvoorbeeld zwaar in een nieuwe huisstijl en website. Binnenkort kan je op www.m-s-e.be terecht voor alle mogelijke informatie die met ons team te maken heeft, zowel op als naast het circuit."

Lees deel 1 op deze pagina.

Foto's: Marnik Mouchaers & Peter Zeelmaekers


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Belgian GT
op vrijdag 30 maart 2007 om 09:30


Andere publicaties op Racingworld.be...