NGT Racing start met ambitie in Divisie 2

Voor het derde opeenvolgende seizoen treedt NGT in de Mediagroep Van Dyck Belcar aan. Het team trekt opnieuw de kaart van de vertrouwde Porsche 996 GT3 Cup en komt daarmee in Divisie 2 van de nu door SRO georganiseerde Belcar uit. Het team uit Grimbergen mikt in deze sterk vernieuwde Belcar behoorlijk hoog en met de keuze voor het snelle en ervaren rijderduo Bart Couwberghs en Marc Neyens is die ambitie ongetwijfeld terecht. Voor Couwberghs, die in het verleden meermaals succesvol was, is het een terugkeer naar de Belcar en Marc Neyens is zonder twijfel één van de meest onderschatte rijders van het peloton.

NGT maakte zijn debuut in 2005 en boekte afgelopen seizoen de eerste successen. In zijn tweede Belcar-seizoen werd NGT derde in de eindstand van de sterk bevochten klasse 3 van de Mediagroep Van Dyck Belcar en scoorde het verschillende ereplaatsen, waaronder een podium in de klasse tijdens de 24 uur van Zolder en als kers op de taart een zege in de klasse op de Duitse Lausitzring.

"NGT is een klein maar toch zeer professioneel team", legt Marc Maton van NGT uit. "Snelheid en betrouwbaarheid komen natuurlijk van de rijders, maar zeker ook van het team zelf. Wij trachten zowel tijdens het tussenseizoen als het raceseizoen zelf ons huiswerk naar behoren te maken en met de hulp van een aantal sponsors hebben we ook deze winter weer in nieuw materiaal, zoals meetapparatuur, en alle toegelaten updates voor de Porsche geïnvesteerd. Enige gezonde ambitie is dan ook op zijn plaats. We mikken op een podium in elke wedstrijd en kijken niet alleen naar de competitie in onze divisie maar we moeten ons ook met een aantal wagens uit Divisie 1 en Divisie 3 kunnen meten."

Voor Bart Couwberghs is 2007 het jaar van de come-back. "2006 was inderdaad een sabbatjaar, maar de honger is terug. Ik ken NGT via Prospeed en heb, ondermeer daardoor, vertrouwen in het team en voor mij is het een nieuwe uitdaging. Na mijn titel in 2003 in GTB met Franz en RTM speelt een nieuwe titel zeker in het achterhoofd, al moet je voorzichtig zijn met voorspellingen. Maar het geheel is er en nu is het aan ons om dit om te zetten in resultaten."

Marc Neyens: "Ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik met een snelle rijder wilde aantreden. En met de keuze van Bart kan ik natuurlijk niet anders dan uitermate tevreden zijn. Ook voor de 24 uur van Zolder komen er zeker nog mooie namen bij en dat sterkt mij in mijn ambitie. Het team zelf heeft vooral afgelopen seizoen indruk op me gemaakt. Ik ben dan ook overtuigd dat mijn keuze een goede keuze is."

NGT Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 maart 2007 om 22:25


Andere publicaties op Racingworld.be...