BTCS/BEC: Philippe Bonneel strijdt voor het eerst op twee fronten

Voor Philippe Bonneel is 2007 nu al een racejaar om nooit te vergeten. Voor het eerst wordt er immers deelgenomen aan twee verschillende kampioenschappen. Allereerst is er het vertrouwde BTCS-kampioenschap, waarin hij vorig jaar met een verbeterde "Challenge" Mini een onverhoopte zevende plaats uit de brand sleepte. In 2007 wordt de Mini vervangen door een Renault Clio RS, die afwisselend bestuurd zal worden door Philippe Bonneel en diens nieuwe ploegmaat, Dominique Pestiaux, vorig jaar vice-kampioen in de 2-liter klasse.

BTCS/BEC: Philippe Bonneel strijdt voor het eerst op twee fronten"We mikken op minstens de topvijf van het kampioenschap in de T2-klasse", zegt Philippe Bonneel. "Dat moet kunnen, zeker als je weet dat we nu niet langer het nadeel hebben van de Mini, waarmee het door het gewicht en gebrek aan PK's moeilijk is mee te strijden voor de overwinning. Bovendien krijg ik in Dominique een man naast me met hopen ervaring op een Clio. Ook het team ADS Racing runt al jaren Clio's en kent de wagen binnenstebuiten. We zijn er ons van bewust dat de concurrentie hevig wordt in de T2-klasse, maar toch is het de bedoeling regelmatig een podiumplaats mee te pikken en met wat meeval misschien zelfs meer. Het enige nadeel voor mij is dat ik de wagen nog moet leren kennen, daarom zal het wat oppassen geblazen zijn in het begin."

BTCS/BEC: Philippe Bonneel strijdt voor het eerst op twee frontenNieuw op het programma van Philippe Bonneel is het Belcar Endurance Cup-kampioenschap, tijdens het voorprogramma van de Belcar: "Deze cup werken mijn ploegmaat Mario Vandenhoute, een man die pas vorig jaar in de autosport is gestapt, maar die meteen interessante tijden neerzette, af met de vertrouwde Mini", gaat Bonneel verder. "Het is al mijn vijfde opeenvolgende jaar dat ik topkampioenschappen rijd met de Mini (3 jaar Challenge, 1 jaar BTCS en nu BEC). Het doel hier is eerste Mini te worden en te proberen de 2-liter klasse te winnen."

"In dit verband gaat een heel groot woord van dank uit naar mijn nieuwe sponsor, LDL NV, en mijn trouwe sponsors van de voorbije jaren, die het mogelijk maken om een dubbel kampioenschap af te werken. Door die mensen kan ik heel wat extra ervaring opdoen, iets wat alleen maar positief kan zijn voor de komende jaren."

MK/Bonneel press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 maart 2007 om 20:13


Andere publicaties op Racingworld.be...