Hockenheim: Tom Kristensen wint 100ste DTM-wedstrijd - Audi domineert

Audi heeft er een geslaagd weekend opzitten. Op de Hockenheimring ging het merk uit Ingolstadt met het volledige podium aan de haal. Meervoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen pakte de overwinning, voor zijn merkgenoten Timo Scheider en Markus Winkelhock. Hockenheim stond overigens ook in het teken van de 100ste DTM-wedstrijd sinds de revival van het kampioenschap in 2000. Deze 100ste wedstrijd was tekenend voor alles waar DTM rond draait; suspens en spanning tot de laatste ronde!

Met nog twee ronden te gaan, zag alles ernaar uit dat Mattias Ekström naar de overwinning zou cruisen. De Zweed domineerde de wedstrijd en was op weg naar een start-finish-zege, maar anderhalve ronde voor het einde ging het mis. Ekström kreeg met een klapband af te rekenen en moest zijn merkgenoot Kristensen doorlaten. Ekström bereikte de pits nog, maar verloor veel tijd. Uiteindelijk werd een zevende positie zijn deel. Kristensen nam het commando over en pakte de overwinning, voor Scheider en Winkelhock. De Jahreswagen kwamen in Hockenheim sterk voor de dag. Winkelhock stuurde zijn exemplaar naar een sterke derde plaats, terwijl Oliver Jarvis als vierde finishte. Eerste Mercedes-pion in de eindstand was de Schot Paul Di Resta, die de top-vijf afsloot.

Opvallend waren de prestaties van Mercedes-rijders Schumacher en Spengler. Schumacher kreeg in het begin van de wedstrijd een motorkap tegen zijn C-klasse, waarna hij met een ingedeukt dak naar de pits kon trekken. De wedstrijdleiding stuurde de safety-car de baan op, terwijl de jongste van de Schumacher-broers pitte. Zonder een ronde verloren te hebben sloot Ralf Schumacher achteraan aan, maar hij finishte net buiten de punten in zijn eerste race met een 2009-Mercedes. Spengler was van op de 19de plaats opgerukt naar de vijfde stek, tot zijn achterwielophanging het begaf.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op maandag 18 mei 2009 om 11:43


Andere publicaties op Racingworld.be...